L'exdiputada danesa Özlem Cekic participa en Els debats del Magnànim

Farà una reflexió sobre l'odi, com combatre-lo i com gestionar l'assetjament.

L'exdiputada danesa Özlem Cekic
L'exdiputada danesa Özlem Cekic / Özlem Cekic

L'exdiputada i activista danesa Özlem Cekic reflexionarà en Els debats del Magnànim sobre l'origen de l'odi, com combatre'l i com es pot gestionar l'assetjament, ja que el masclisme i el racisme van ser una constant durant els huit anys que va exercir com a diputada al Parlament danés. Aquesta nova sessió de debats, organitzada per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, se celebra a les 19:00 hores en la sala de la muralla del Col·legi Major Rector Peset. 

L'exdiputada i activista danesa d'origen turc ha sigut víctima de nombroses amenaces i missatges d'odi per part de persones que no van acceptar que una dona amb el seu perfil fora diputada a Dinamarca, en un context en què un partit antiimmigració i antiislam --Danish People's Party- va obtindre un 21,1% dels vots en les eleccions de 2015, la qual cosa li va donar la clau per a formar el govern de la nació. 

Cekic, que va haver de desenvolupar la seua tasca parlamentària en un context en què el racisme estava ben present en la vida política danesa, tenia una forma molt particular d'enfrontar els atacs racistes de què era objecte, perquè invitava els seus agressors a prendre's un café amb ella. Aquest fet és tot un símbol de les possibilitats que obri enfrontar-se a l'odi, la persecució i l'assetjament amb les ferramentes de la raó, el diàleg i el respecte.

També et pot interessar

stats