L'escriptora valenciana Bárbara Blasco guanya el XVI Premi Tusquets

El jurat que ha premiat la novel·la 'Dicen los síntomas' estava presidit per Almudena Grandes.

Bárbara Blasco
Bárbara Blasco / Tusquets

L'escriptora valenciana Bárbara Blasco ha guanyat aquest dijous el XVI Premi Tusquets de novel·la amb Dicen los síntomas, segons ha informat el segell en un comunicat.

El jurat ha valorat que la novel·la guanyadora és una "narració mordaç d'una dona soltera i en plena crisi de desencantament, tant laboral com sentimental, que, malgrat tindre-ho tot en contra, no defalleix en la recerca de la felicitat". Una novel·la "d'escriptura torbadora, i un excel·lent retrat generacional amb un final inesperat", ha afegit en el mencionat comunicat.

El jurat d'aquesta edició ha estat presidit per Almudena Grandes i integrat per Antonio Orejudo, Eva Cosculluela, Elisa Ferrer (guanyadora en l’anterior convocatòria) i, en representació de l'editorial, Juan Cerezo.

A aquesta convocatòria s'han presentat 280 obres. El premi consisteix en una estatueta de bronze dissenyada per Joaquín Camps i una bestreta sobre drets d'autor de 18.000 euros.

Bárbara Blasco (València, 1972), llicenciada en Periodisme, ha estudiat direcció cinematogràfica al Centre d'Estudis Cinematogràfics de Catalunya i guió a l'Escola de Cinema de San Antonio de los Baños (Cuba), i és autora de les novel·les Suerte i La memoria del alambre.

També et pot interessar

stats