L'escriptor nord-americà Noah Gordon mor als 95 anys

Autor de nombrosos best-sellers i conegut per la novel·la El metge, la seua producció literària ha sigut guardonada en països com Alemanya, Itàlia i Espanya

Noah Gordon en una imatge d'arxiu
Noah Gordon en una imatge d'arxiu / www.noahgordon.com

L'escriptor nord-americà Noah Gordon, autor de nombrosos best-sellers, conegut per la novel·la El metge, amb la qual va començar la nissaga protagonitzada per la família Cole, ha mort amb 95 anys "en la intimitat de la seua llar", segons ha anunciat la seua família en un breu comunicat emés en la pàgina web www.noahgordon.com.

La família, que recorda que acabava de celebrar el seu 95 aniversari l'11 de novembre, assenyala que "deixa un immens buit, i el seu record serà una benedicció per a la seua família que tant el va voler".

Gordon, d'una família jueva, va ser traduït a nombrosos idiomes i la seua obra "va emocionar milions de lectors en tot el planeta", assenyala la família. La seua producció literària ha sigut guardonada en països com Alemanya, Itàlia i Espanya, a més del reconeixement que ha tingut als Estats Units. 

Autor de supervendes com El metge, L'últim jueu i El xaman, Gordon va ser particularment reeixit a Espanya, on l'Editorial Roca, que va publicar quasi tota la seua obra, recorda que l'escriptor "deixa un llegat meravellós". La seua obra va ser adaptada al cinema en diverses ocasions.

Com sol ser habitual entre els autors de credo jueu, el món hebreu, i sobretot en temps medievals, va ser un dels preferits per Gordon per a crear el seu món literari.

D'entre totes les seues obres, El rabí va ser l'única que va tindre vertader èxit als Estats Units, on va arribar a estar 26 setmanes en la llista dels més venuts del New York Times el 1965, però aquest èxit ja no es va tornar a repetir. Diferent va ser el cas a Europa, i principalment a Alemanya. El metge, la seua quarta obra, va vendre sis milions de còpies en la seua edició alemanya el 1986.

També et pot interessar

stats