L’Escolania del Misteri d’Elx canta a la basílica de Notre-Dame de Lió

El concert s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural i ha unit l’Escolania del Misteri d’Elx i Les Petits Chanteurs de Lió.

L'escolania del Misteri d'Elx durant el concert a Lió
L'escolania del Misteri d'Elx durant el concert a Lió

La ciutat francesa de Lió va acollir el passat 22 de setembre, l’últim concert de Les Veus del Cor, el projecte que ha unit en tres concerts aquestes veus lligades a dos patrimonis mundials, que són l’Escolania del Misteri d’Elx i Les Petits Chanteurs de Lió.

Un total de 54 xiquetes i xiquets es van traslladar a Lió per a fer el concert, organitzat per Turisme d’Elx en col·laboració amb l’Agència Valenciana de Turisme, que es va celebrar a la basílica de Notre-Dame de Fourvière.

Aquest concert s’emmarca en l’Any Europeu del Patrimoni Cultural, que en aquesta edició incideix en el paper protagonista dels més menuts com a transmissors dels valors culturals europeus. Així mateix, la ciutat francesa ha estrenat una connexió aèria directa amb l’aeroport d'Alacant-Elx, un dels motius pels quals s’ha escollit aquest cor i aquesta ciutat per a dur a terme el projecte.

“Després d’emocionar el públic en els concerts celebrats al Palau de la Música de València i a Elx, estic segura que tornaran a enamorar els assistents de Lió”, ha destacat la regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Elx, Mireia Mollà.

Aquesta iniciativa, ha apuntat, “ens ha permés situar-nos encara més en el context europeu, mostrar al món els valors culturals i patrimonials que té, i adreçar aquestes accions al públic francés, el turista que més tria Elx com a destinació turística”.

El Misteri d’Elx és un drama sacre i líric d’origen medieval que es representa cada any al mes d’agost, a la basílica de Santa Maria, i l’únic a Europa d'aquestes característiques que s'ha mantingut com era des del principi.

També et pot interessar

stats