L'Escalante obri la porta a la màgia amb ‘La màquina de Rube Goldberg’ al Teatre Principal

El mag valencià Nacho Diago mescla disciplines en una peça inspirada en els divertits invents que va popularitzar el dibuixant nord-americà

Un moment de l'actuació
Un moment de l'actuació de 'La màquina de Rube Goldberg' / L'Escalante

La màquina de Rube Goldberg és la nova producció de l'Escalante-Centre d’Arts Escèniques, una creació del reconegut mag valencià Nacho Diago. Suposa una fita en la història del teatre de la Diputació de València perquè és la primera vegada que s'impulsa un espectacle d'il·lusionisme.

Es podrà veure al Teatre Principal de València a partir del 5 de febrer, durant tres caps de setmana consecutius, amb funcions els dissabtes i diumenges. Entre setmana tindran lloc les representacions per a públic escolar.

Al principi del segle XX, el dibuixant de vinyetes nord-americà Rube Goldberg, va començar a desenvolupar una idea que el convertiria en immortal en l'imaginari popular. Els seus dibuixos, difosos en els diaris, mostraven màquines extraordinàriament sofisticades que funcionaven amb la reacció en cadena d'una sèrie d'elements. Cada pas més inversemblant que l'anterior i que acabaven executant una tasca molt senzilla, per exemple, netejar-te la boca amb una tovallola mentre prens l'esmorzar.

A Diago sempre li ha fascinat el funcionament d'aquests singulars invents. Així, els diferents jocs de màgia de l'espectacle reflexionen sobre qüestions com la conseqüència dels nostres actes, el destí, la sort o la capacitat de decisió dels éssers humans.

Aquestes són les claus d'un espectacle per a tots els públics carregat de bon humor i que barreja llenguatges com el teatre d'objectes, la comèdia de situació o la poesia visual.

Diago no estarà sol a l'escenari; l’acompanyaran els intèrprets Joan Ballester, Santiago Martínez i Anna Kurikka. I també estarà la màquina dissenyada per l'escenògrafa Blanca Añón, que ha reinterpretat tota una tradició d'artefactes rubegoldbergians que han evolucionat en diferents països.

Les entrades estan a la venda en el web de l'Escalante.

També et pot interessar

stats