L’Escalante i La Negra porten les arts escèniques al Parc Central

Xafar la gespa proposa un recorregut immersiu que para atenció a la naturalesa salvatge

'Xafar la gespa' proposa una experiència immersiva en la naturalesa / À Punt NTC

Xafar la gespa és la primera aposta de l’Escalante Centre d'Arts Escèniques per una producció de teatre de carrer i suposa, així mateix, el debut de la companyia valenciana La Negra fora de la caixa escènica.

El Parc Central de València és, en aquesta ocasió, el singular escenari de fons d’aquesta proposta que travessa les portes del teatre per a dur les arts escèniques a un espai verd a través d’una ruta immersiva. 

Marylène Albentosa, directora artística de l’Escalante, ressalta que la institució està "apostant per obrir nous horitzons escènics i aquesta peça n’és un gran exemple".

La naturalesa és l’espai habitat pels animals, al qual s’ha adaptat una proposta escènica que parteix dels dies de confinament i el retorn de la vida natural a l’espai públic. Sergi Heredia, director de la companyia, destaca que "aquest parc era l’escenari ideal per a fer una creació de teatre físic amb una part visual i una altra textual".

I una altra auditiva. El compositor Carles Chiner és l’encarregat de posar la banda sonora a aquest recorregut immersiu de 45 minuts que es pot seguir a través d’uns auriculars. 

L'Escalante i La Negra duen el teatre de carrer al Parc Central
L'Escalante i La Negra duen el teatre de carrer al Parc Central / À Punt NTC

En aquesta ocasió hi ha programades deu visites adreçades als centres escolars, però Albentosa ha confirmat que el públic general podrà gaudir de Xafar la gespa després de l’estiu, quan tornarà a formar part de la programació de la nova temporada. 

També et pot interessar

stats