L’equip de Miguel Martí i Sergio Membrillas dissenyarà la imatge gràfica de les Falles 2025

El comité de selecció els ha triat entre les 32 candidatures presentades

Jurat reunit, este dimecres
Jurat reunit, este dimecres / Ajuntament de València

L'equip de Miguel Martí i Sergio Membrillas serà l'encarregat d'elaborar la imatge gràfica de les Falles 2025. Així ho ha acordat este dimecres el comité de selecció, que ha triat Martí i Membrillas entre les 32 candidatures presentades, entre artistes i estudis de disseny, en la convocatòria per a dissenyar la campanya gràfica de les festes del pròxim any.

La convocatòria, oberta per l'administració local, "ha atret a referents professionals del disseny i la il·lustració i a conegudes empreses del sector de la comunicació creativa", va destacar l'Ajuntament de València en un comunicat este dimarts.

El jurat ha estat format per tres professionals del disseny gràfic, la il·lustració i la comunicació publicitària proposats per l'Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), l'Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i l'Associació d'Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (ComunitAD). Així mateix, compta amb el guanyador de la convocatòria oberta de l'any anterior i una persona en representació de la Junta Central Fallera (JCF).

Ballester, també president de la JCF, ha destacat "la gran acollida" que ha tingut enguany la convocatòria entre els professionals del món del disseny i les arts gràfiques i ha confiat que el resultat final "plasme fidelment la creativitat artística de les noves generacions de cartellistes valencians".

Dossier dels treballs fets i currículum

Per a optar a dissenyar la imatge gràfica de les Falles, totes les persones i entitats aspirants han presentat un dossier dels treballs fets i un currículum. El jurat ha avaluat tant la qualitat gràfica dels portafolis com l'acreditació professional tenint en compte tres "criteris clau": experiència en projectes similars, qualitat en treballs desenvolupats i originalitat i creativitat en els resultats.

Una vegada conegut el veredicte del jurat, la Regidoria de Falles establirà amb la candidatura guanyadora "les especificacions tècniques i de concepte necessàries per a la realització de la campanya gràfica", tal com arreplega l'apartat quint de les bases de la convocatòria, aprovades per la Junta de Govern Local el passat 3 de maig, ha concretat l'Ajuntament.

En tot cas, apunta el consistori, el disseny final del cartell de les Falles 2025 "respectarà els principis d'igualtat de tracte, sense que puga contenir cap discriminació per raó de sexe, origen racial o ètnic, religió o conviccions, discapacitat, edat, orientació sexual, origen social, característiques genètiques, llengua, opinions polítiques o de qualsevol altre tipus, pertinença a una minoria nacional, patrimoni, naixement o una altra circumstància personal o social".

També et pot interessar

stats