L’entusiasme per la dansa no para a l’estiu

Un centenar de joves ballarins es concentren en el campus que organitza l’associació ADAM a València

Estudiants del campus de dansa / À Punt NTC

L'estiu es pot convertir en un descans massa llarg per a les ballarines i ballarins que es dediquen a la dansa clàssica. Deixar de posar-se les sabatilles després d'entrenaments de més de 20 hores a la setmana pot suposar un gran problema per a tornar a dansar a partir de setembre. Per això la importància del campus d’estiu que organitza l'Associació de Dansa i Art del Mediterrani a València, on es reuneixen estudiants de dansa de 13 a 20 anys de la Comunitat Valenciana i altres llocs d'Europa.

L’escola treballa la tècnica per a no perdre la forma, però també té moments per a l'art i la creativitat amb ballarins arribats de les millors companyies de dansa europea. A les vesprades, tal com explica la directora del campus Gema Casino, treballen la part coreogràfica, “la més divertida per als estudiants”. 

Tallers d'alt rendiment als quals s'accedeix a través d'unes audicions que comencen al principi d'any i que moltes xiquetes i xiquets poden aprofitar gràcies a les beques que atorga la Fundació Hortensia Herrero. És el cas de Lola Ibáñez, alumna del Pinós que balla des dels tres anys. “Per a mi la dansa ho és tot, és la manera en la qual m'expresse”, assegura. 

Es tracta d’una passió que requereix molta disciplina i treball, però amb la qual de vegades es pot arribar molt lluny, com és el cas de Santiago Sales, ballarí valencià de vint anys, becat fa anys en aquesta escola i que hui ha aconseguit fer-se un lloc en l'Òpera de París, un alumne per a qui el somni es va complir. 

També et pot interessar

stats