L’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent torna a lluir tot i la pluja

L’amenaça de tempestes no va impedir viure amb gran expectació el dia gran de les festes 

L'entrada cristiana i mora 2022 a Ontinyent / À Punt NTC

El dia gran de les festes a Ontinyent, amb les entrades de Moros i Cristians, s’ha viscut amb gran expectació després de tres anys, tot i l’amenaça de tempestes.

L’aigua no va impedir reviure la festa, declarada d’interés turístic nacional, de la qual van formar part vora 15.000 participants i una quarantena de bandes de música.

L'exèrcit dels cristians, encapçalat per la comparsa Llauradors i la capitana Reis Alborch va fer la seua entrada a les 18:00 h amb les mirades clavades al cel, que va donar una treva i va possibilitar continuar amb la festa. 

Inspirada en el cicle de la vida al camp i organitzada en els blocs de la llavor, el conreu, les creences i el fruit, va omplir de simbolisme una desfilada marcada per la tradició i les arrels. El cantaor Josep Aparicio, ‘Apa’, va ser l’encarregat d’entonar el cant de batre i el cant de llaurança des d’un dels carros durant l’entrada.

A la nit va ser el torn de l'exèrcit de la mitja lluna, capitanejat per la comparsa Mudèjars i el capità Alberto Climent, que va omplir de sumptuositat els carrers de la capital de la Vall d’Albaida amb les marxes mores i els teixits vinguts de l’Uzbekistan, en el qual es va inspirar enguany.

Ontinyent ha establit llaços per primera vegada amb la república de l’Àsia central, que ha enviat una delegació especial a les festes, motivada pel paral·lelisme existent en relació amb la tradició tèxtil i la importància del país en la ruta de la seda.

Els actes festius s’allarguen durant el cap de setmana i fins al dilluns 29 d’agost, quan tindran lloc les ambaixades mora i cristiana, la batalla d’arcabusseria entre ambdós bàndols i la desfilada final, que posarà la cirereta a la festa gran.

També et pot interessar

stats