L'editorial Bromera presenta les novetats literàries per a la primavera

L'últim Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira i un àlbun infantil il·lustrat són algunes de les grans apostes.

L\'editorial Bromera presenta les novetats literàries per a la primavera
L'editorial Bromera presenta les novetats literàries per a la primavera

Abans que comencen la voràgine literària de Sant Jordi a Barcelona i la Fira del Llibre de València, el Grup Bromera ha presentat a Barcelona les que seran les seues grans apostes literàries per a aquesta primavera.

Entre les novetats, pel que fa a les obres originals en valencià, el catàleg acull la publicació de l'obra guanyadora de la 30a edició del Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. La mirada de vidre, d'Anna Moner, és un relat que, com en altres obres de l'autora, tracta algunes perversions refinades i la maldat, la part més fosca de la naturalesa humana. "Tracte aquestes qüestions perquè vull anar a l'origen de com es va construir la imatge de la dona"-assegura Moner-, "una creació purament masculina que encara perdura actualment".  Aquesta és la tercera novel·la de l'escriptora de Vila-real (Plana Baixa), una artista polifacètica que, a més d'escriptora, és pintora i l'autora de la portada del llibre, juntament amb Sebastià Carratalà.

Per al director editorial del Grup Bromera, Gonçal López-Pampló, l'obra de Moner és "una de les més importants de tot el 2019, no sols per les característiques de la mateixa obra, sinó també perquè és la guanyadora de la 30a edició del Ciutat d'Alzira, una fita molt important, perquè aquests premis han mantingut un ampli suport institucional en diversos cicles polítics, i crec que reivindicar la cultura com un punt de trobada és molt important".

Literatura infantil i juvenil amb mirada adulta

D'altra banda, l'editorial d'Alzira ha volgut apostar per la literatura infantil i juvenil, per a posar-la al mateix nivell que la d'adults. És la proposta que acull l'àlbum il·lustrat T'avorreixes, Minimoni?, de Rocio Bonilla. És el segon àlbum de l'autora del superèxit De quin color és un petó?, que han llegit més de 200.000 persones en tot el món i que han traduït a 17 idiomes. Bonilla recupera la seua protagonista Minimoni per a reivindicar l'avorriment en un temps de sobresaturació d'activitats a què sotmeten els xiquets. "La protagonista descobrirà els avantatges de no tindre res a fer. És un al·legat en favor de l'avorriment en un temps en què sembla estar estigmatitzat", assegura Bonilla.

També s'hi han presentat les principals apostes del segell Més Llibres per a Sant Jordi i la Fira del Llibre de València. Al catàleg s'incorpora Maiol de Gràcia Clotet amb Projecte tothom, segona novel·la esperada d'aquest autor barceloní, en què parla sobre la visió que tenim dels altres.

I la traducció al valencià de grans obres de la narrativa internacional serà la proposta de la col·lecció "L'Eclèctica", que oferirà Els colors de l'incendi,  de Pierre Lemaitre, Els llops de Praga, de Benjamin Black, i La natura exposada, d'Erri De Luca. També la traducció continua sent un dels emblemes del segell Més Llibres, amb Amor arma, de Jennifer Clement, i Maternitat, de Sheila Heti.

També et pot interessar

stats