L’edició independent ja té fira del llibre pròpia a València

L’Associació d’Editorials i l’Ajuntament de València organitzen del 18 al 20 de juny la I Fira de l’Edició Independent amb més de 50 editorials

Presentació de la I Fira de l'Edició Independent
Presentació de la I Fira de l'Edició Independent a València / AEPV

Entre el proper dijous 18 i el 20 de juny, se celebrarà la I Fira de l'Edició Independent a València. Tindrà lloc al Veles e Vents de la Marina i comptarà amb la presència de Maite Ibáñez, regidora d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València; Evarist Caselles, director adjunt del Consorci València 2007, i Àfrica Ramírez, presidenta de l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV).

Ramírez ha afirmat que aquests esdeveniments són molt necessaris per al sector perquè aquest tipus de fires “ens permeten eixir i ensenyar la nostra oferta, que és rica i variada, però també retrobar-nos, i així possibilitar sinergies molt interessants, és per això que valorem molt positivament la participació d'expositors provinents d’altres indrets de l’estat”.

S'han confirmat 69 expositors, dels quals vora el 20% prové de diverses comunitats autònomes com són Catalunya, el País Basc, Navarra Andalusia, Madrid i Castella-la Manxa. En total hi participaran 52 editorials, 8 llibreries i 9 il·lustradors i hi col·laborarà l’Associació del Professional de la Il·lustració Valenciana (APIV).

L’esdeveniment serà obert i tindrà exposició i venda, hi haurà 75 signatures d’autores i autors i una àmplia programació d’activitats per a tot tipus de públic.

Evarist Caselles, director adjunt del Consorci València 2007 ha dit que aquesta fira és una oportunitat per acostar el llibre a un espai que “la ciutadania està fent seu”.

Per altra banda, la regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, afirma que “des de l’Ajuntament apostem per aquest tipus d’iniciatives perquè amb la pandèmia s’ha demostrat que el sector del llibre ha reaccionat molt ràpidament, adaptant-se a les circumstàncies i proposant nous projectes” i també ha destacat la importància que tindran les biblioteques públiques en aquesta fira.

Àfrica Ramírez ha aprofitat per a agrair la participació a totes les institucions que fan possible aquesta iniciativa i a tots els expositors que acudiran a la fira, deixant clar que “la major part del sector del llibre valencià està format per editorials independents i menudes”, afirmant que encara que puga tindre algun inconvenient, també té avantatges, “com una major agilitat per tal d’adaptar-se al context i prendre decisions”.

També et pot interessar

stats