L'Auditori de Castelló acull la setena edició de la Fira Trovam

À Punt Mèdia és mitjà col·laborador i patrocinador d'un escenari en la Fira.

Carles Dénia farà el concert inaugural del Trovam al Teatre Principal de Castelló
Carles Dénia farà el concert inaugural del Trovam al Teatre Principal de Castelló
07 de novembre 2019 - 07:30

La setena edició de la Fira Valenciana de la Música te llóc aquest cap de setmana a la ciutat de Castelló. Des d'aquest dijous fins al 9 de novembre concerts, debats i taules redones ajuntaran els diferents professionals del sector per convertir aquesta cita en un aparador i un punt de reflexió per a la música valenciana. Ja s'han registrat més de 500 inscripcions de professionals, i el públic que hi acudisca podrà gaudir de més de 50 actuacions en diversos punts de la ciutat. La Fira Trovam polsarà en tres dies la música valenciana, en un espai per a conéixer les seues inquietuds i donar solucions als problemes del sector musical. 

Les portes s'obrin aquest dijous a l'Auditori de Castelló per tal d’acollir tres dies d’activitats professionals i artístiques. L’acte oficial d’inauguració té la presència del conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; el president de la Diputació de Castelló, José Martí; i el director de la Fira, Joan Gregori Maria.

Castelló serà una vegada més el punt de trobada dels diversos agents que conformen la indústria. Així, enguany s’ha de destacar la presència d’experts implicats en projectes europeus i turístics i la realització de tallers pràctics. La Fira Valenciana de la Música afavorirà la creació de sinèrgies i fomentarà la democratització de la cultura musical. D'acord amb Joan Gregori Maria, director del Trovam, ''les institucions s'han d'implicar en ajudes i polítiques adequades, i sobretot perquè la música siga tractada com qualsevol altre sector industrial, com el del calcer o l'automòbil''. De fet la primera taula de debat té com a títol "Polítiques públiques transversals dirigides al sector musical per al període 2020-2024".

Pel que fa a la música en valencià, Gregori assegura que fa temps que viu en el millor moment, però que ara ''cal professionalitzar el sector''. Entre les moltes actuacions en el Trovam d'enguany hi haurà les de Feliu Ventura, Mara Aranda i Pau Alabajos. El concert inaugural serà a càrrec de Carles Dénia, al Teatre Principal, que mostrarà la seua versió del Cant Espiritual, l'obra Magna d'Ausiàs March.

També et pot interessar

stats