L’audiovisual valencià reconeix la trajectòria de Juli Mira amb el Premi d’Honor

Els “matisos” que aporta als personatges el fan mereixedor del guardó, que rebrà el dia 22, en una gala retransmesa per À Punt.

Juli Mira, a l’esquerre, en una escena de L’illa de l’holandés (2001)
Juli Mira, a l’esquerre, en una escena de L’illa de l’holandés (2001) / IVC

El veterà actor alcoià Juli Mira rebrà el guardó d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià d’enguany. El premi pretén reconéixer “el camí que, fa quasi 50 anys, va obrir” Mira en el panorama interpretatiu valencià, gràcies “el caràcter i els matisos inconfusibles que ha donat a cadascun dels personatges que ha interpretat”, segons han detallat des de l’Institut Valencià de Cultura. El guardó es lliurarà el 22 de novembre, en la gala que se celebrarà en l’Auditori de Castelló i que retransmetrà À Punt en directe. 

Des de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) i l’Acadèmia de l’Audiovisual Valencià, que lliuren el premi, han destacat que l’extensa trajectòria de Juli Mira passa pel teatre, “però molt intensament també pel cinema i la televisió, on ha interpretat personatges en nombroses pel·lícules, telefilms i sèries”. Algunes d’aquestes produccions són com ‘La portentosa vida del pare Vicent’, ‘Héctor’, ‘Tramuntana’ o ‘L’illa de l’holandés’.

Autodidacta des d'Alcoi

L’alcoià va començar la seua carrera d’actor de manera autodidacta en el grup teatral La Cassola d’Alcoi. Posteriorment, i d’acord amb els mèrits que han ressaltat els organitzadors de la segona edició dels premis de l’audiovisual valencià, Juli Mira també s’ha convertit en un referent del doblatge, “tant en l’àmbit autonòmic com en l’estatal”. 

A més del tribut que rebrà Mira, en la cerimònia del pròxim 22 de novembre que amenitzarà el grup Seguridad Social, s’atorgaran els premis de 21 categories, que s’emportaran alguns dels 79 nominats.

També et pot interessar

stats