L'audiovisual valencià desembarca en el Festival de Màlaga amb 14 produccions

Durant la jornada del 24 de març hi haurà sessions en què participarà À Punt Mèdia, a més de representants de Cultura de la Generalitat i diverses associacions 

L'equip de rodatge en 'Llenos de gracia'
L'equip de rodatge en 'Llenos de gracia' / Institut Valencià de Cultura
18 de març 2022 - 20:06

La Comunitat Valenciana participa en el Festival de Cinema de Màlaga, que se celebra del 18 al 27 de març, amb catorze produccions: nou llargmetratges de ficció, dos documentals i tres curtmetratges valencians. A més, l'ha triada el certamen per a presentar la seua oferta cinematogràfica en la Mafiz (Màlaga Festival Industry Zone), la zona dedicada a la indústria, on la Generalitat ha organitzat diverses activitats de promoció internacional.

El conseller de Cultura, Vicent Marzà, ha subratllat que aquest festival “suposa una oportunitat per a establir contactes i relacions de negoci entre els productors valencians i professionals de tot el món, especialment de l'àrea iberoamericana". Les productores valencianes tindran l’ocasió de buscar noves vies de finançament en àmbits tan diversos com la direcció, la producció o la distribució.

Les trobades de treball s'iniciaran el 24 de març amb la intervenció de representants de Cultura de la Generalitat, que rebran la Bisnaga d'Honor del festival. També participaran portaveus d’À Punt Mèdia, l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians, l'Acadèmia Valenciana de l'Audiovisual i altres associacions de productors valencians.

L’audiovisual valencià, entre la ficció i el documental

En l'apartat del curtmetratge, s'ha seleccionat un curt de ficció, un documental i un d'animació. Cinc de les catorze produccions que es presenten han rebut ajudes de l’Institut Valencià de Cultura.

En la secció oficial de llargmetratges a competició figuren Mi vacío y yo (2022), tercera pel·lícula del valencià Adrián Silvestre, i The Gigantes (2021) segon llargmetratge de la valenciana Beatriz Sanchis. Igualment, en la secció oficial a concurs es projecta Nosaltres no ens matarem amb pistoles (2022), de Maria Ripoll. També dins de la secció oficial, i fora de concurs, es projecta Alcarràs (2022), dirigida per Carla Simón. La pel·lícula va obtindre l'Os d'Or en la passada edició de la Berlinale.

El Festival de Màlaga ha triat com a pel·lícula de clausura fora de competició Llenos de gracia (2022), segon llargmetratge del valencià Roberto Bueso, coproduït pel castellonenc Fernando Bovaira per a Misent Produccions.

També et pot interessar

stats