L’Audiència ordena continuar investigant la querella del PP per falsedat documental en les ajudes al valencià

Els populars acusen el director general de Política Lingüística de mentir sobre subvencions concedides a dues empreses “vinculades a la família de Ximo Puig”.

El director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, en una roda de premsa
El director general de Política Lingüística de la Generalitat, Rubén Trenzano, en una roda de premsa / Generalitat.

L’Audiència de València ha admés el recurs interposat pel PP i ordena continuar la investigació oberta després d’una querella contra el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, per presumpta falsedat documental.

Els populars acusen Trenzano de mentir quan va assegurar que s’havien fiscalitzat les ajudes al foment del valencià concedides a dues empreses “vinculades a la família del president de la Generalitat, Ximo Puig”. 

El jutjat número 9 de València va decidir arxivar la querella, però ara la secció quarta de l’Audiència de València decideix revocar l’arxivament i ordena continuar les investigacions. 

Argumenta que les explicacions del director general de Política Lingüística sobre la fiscalització de les subvencions suposen “contradiccions” sobre si “va faltar a la veritat o no conscientment i voluntàriament, cometent una falsedat per a encobrir algunes conductes, i provocant una inseguretat jurídica amb conseqüències penals”.  

També et pot interessar

stats