L’Arxiu Històric Provincial de Castelló, 50 anys sense un espai propi

Amb la nova seu se n'ampliarà l'espai i es millorarà el servei de consulta amb més personal.

Arxiu Provincial de Castelló a la Biblioteca Pública de Rafalafena.
Arxiu Provincial de Castelló a la Biblioteca Pública de Rafalafena.

L’Arxiu Històric Provincial de Castelló no té una seu pròpia des que es va crear fa 50 anys. Després de molt de temps reivindicant un nou espai, retards i poca concreció, ja tenen clar quina en serà la nova ubicació, la seu de l’antic Col·legi Universitari de Castelló.

L’import del projecte és de 337.187,98 euros i l’adjudicatària és una empresa catalana. Aquest fons bibliogràfic es guarda des del 1989 al soterrani de la Biblioteca Pública de Rafalafena, i feia anys que ja no hi quedava espai lliure. Amb la nova seu es s’ampliarà el lloc disponible i es millorarà el servei de consulta amb més personal que puga atendre totes aquelles persones que necessiten material de l’arxiu.

Lledó Felip, tècnica de l’Arxiu Provincial de Castelló, conta a un equip d’À Punt Mèdia com és d’important aquest arxiu i la bona conservació: “S’hi conserven arxius del segle XIII’’ comenta. Així com també documentació notarial, de les administracions central i autonòmica, material judicials, pergamins i manuscrits, i documents privats, com ara les àpoques de Morella. Alguns d’aquests documents estan digitalitzats.

També et pot interessar

stats