L'artista valencià Escif embelleix els espais abandonats de París

El pintor és un dels guanyadors d'Embellir Paris, una convocatòria per a visibilitzar zones abandonades de la capital francesa.

Reproducció d'una de les propostes d'Escif
Reproducció d'una de les propostes d'Escif / Embellir Paris

Les pintures d'Escif parlen de la gentrificació en barris com Ciutat Vella a València, de la recuperació de l'horta de la Punta, de l'acollida de refugiats o l'addicció als telèfons mòbils. Són murals que assenyalen la bellesa i les tragèdies humanes, i que a partir de l'estiu també formaran part del paisatge urbà de París.

Obres de l'artista valencià / Escif

L'artista valencià és un dels guanyadors d'Embellir Paris, una convocatòria del govern de la capital francesa per a visibilitzar zones abandonades de la ciutat. Es tracta de dos projectes murals, un d'ells ubicat en la paret exterior de l'escola primària Keller, molt prop de la plaça de la Bastilla, i l'altre en els edificis on se situen les oficines de la regidoria d'Assumptes Culturals de París. "Els dos projectes són molt personals i aborden temes filosòfics des d'una perspectiva molt intuïtiva i poètica", ha expressat Escif en declaracions a À Punt NTC.

Obres de l'artista valencià / Escif

El muralista manté que la seua intenció no és la d'utilitzar aquests espais com a suport físic la seua obra. "Preferisc entendre que el meu treball només subratlla aquests espais establint un diàleg amb el lloc. La bellesa ja existeix per tot arreu, és una construcció de la nostra mirada", afegeix, a més d'explicar que les intervencions "només són un accent que permet despertar l'atenció de curiosos i caminants".

També et pot interessar

stats