L'artista Antonyo Marest pinta a València un mural dedicat a la democràcia

Una de les façanes del Museu Faller acollirà el primer d'una sèrie de cinc murals que el villener pintarà per tot Europa fruit d'un projecte europeu

L'artista Antonyo Marest pinta un mural dedicat a la democràcia a València / À Punt NTC

El villener Antonyo Marest pinta aquesta setmana el seu primer mural a la ciutat de València. L'obra està ubicada en una de les façanes del Museu Faller. Aquesta és la primera parada d'un projecte europeu en què l'artista està immers i que el portarà a pintar cinc murals més a Grècia o Bèlgica.

En la seua obra per a la ciutat de València, l'artista vol transmetre què és el Parlament Europeu, què és l'art urbà, què es València, què som els espanyols i què és el Mediterrani.

El projecte s'ha posat en marxa arran de la Conferència sobre el Futur d'Europa i que fins a l'any que ve portarà l'art urbà a altres cinc ciutats del continent. El mural que quedarà a València parla de la democràcia. Es tracta d'un conjunt pictòric desenvolupat en 200 metres quadrats amb la paleta dels huit colors referents de Marest, colors que destil·len l'esperit mediterrani.

L'artista, que ha de representar el Parlament Europeu a Europa, ha destacat a À Punt que aquest projecte serveix perquè es respecte i es done més suport als artistes urbans.

Segons ha explicat la directora de la Unió de Federalistes Europeus, Alejandra Oriola, la de València "és la primera parada, on Marest aborda el concepte democràcia. Els altres temes que abordarà són la immigració, el medi ambient i la digitalització".

Almenys durant set anys es podrà contemplar aquest mural, que vol conscienciar els ciutadans a participar activament en la construcció d'Europa.

També et pot interessar

stats