L'Arenal Sound tanca la novena edició amb 300.000 assistents, i ja prepara el desé aniversari

Després de sis intenses jornades de música i de convivència, milers de 'sounders' tornen a casa.

L'Arenal Sound 2018 ha sigut un èxit: 300.000 assistents.
L'Arenal Sound 2018 ha sigut un èxit: 300.000 assistents.

El reggaeton, el trap, la xaranga i els ritmes urbans i de mestissatge. L'Arenal Sound ha tancat la novena edició amb un assistència de 300.000 persones. Es consolida, així, com un dels festivals més multitudinaris del país i un referent de l'oferta estival a la Comunitat Valenciana. Segons l'organització, divendres es va arribar al 98% de la capacitat del recinte, i la previsió que hi havia per a diumenge, la jornada més esperada pels assistents, es va saldar amb l'aforament complet. El festival ha generat un impacte de més de 40 milions d'euros a Borriana i a les comarques de Castelló, amb la creació de més de 4.500 llocs de treball directes i indirectes.

Unes bones xifres gràcies a un cartell amb artistes de primer nivell i el sons del mestissatge: des del flamenc fins al jazz fusió de bandes com Juanito Makandé; l'ska, el reggae i la rumba de La Raíz i La Pegatina, el trap del porto-riqueny Bad Bunny i la música electrònica de Steve Aoki, un dels millors discjòqueis del món; tot això, a més d'artistes com James Blunt, Azealia Banks o Taburete, entre d'altres. Unes expectatives que, any rere any, superen les previsions gràcies a un públic cada vegada més entregat a aquest tipus de sons, en detriment del pop i el rock.

El cantant d'Amorfoda o Estamos Bien, amb quasi 13 milions de seguidors a Instagram, va ser un dels preferits dels assistents per les cançons amb una barreja de reggaeton i trap. Com ell, Juanito Makandé, Green Valley, Fyahbwoy i formacions de rap –un dels gèneres més importants a l'Arenal– com Lágrimas de Sangre i Bad Gyal, també han estat presents en aquesta cita musical. The Zombie Kids van perllongar la festa electrònica de Steve Aoki durant una hora més i van tancar l'edició a les 7 del matí.

El festival ja prepara el 10é aniversari, i els abonaments eixiran a la venda el pròxim 21 d'octubre a les 12 hores.

Neteja

Després de 6 dies de concerts, la costa torna a ser hui dels estiuejants. Des de les 6 del matí, hora en què acabà l'últim concert del festival, s'estan duent a terme tasques de neteja. Unes faenes, enguany, s'han reforçat arran que l'empresa gestora del festival es comprometera amb l'Ajuntament de Borriana a assumir-ne la neteja.

Entre els detalls de l'acord, el pagament d'un cànon de 60.000 euros i la neteja dels carrers adjacents afectats per la celebració del festival, com ara els vials d'accés al passeig marítim i la zona de platja, amb 37 operaris. També hi ha hagut un reforçament de la neteja en l'avinguda Mediterrània, dels vials d'accés a l'avinguda Canyada Blanch, del Camí Fondo i de la zona d'acreditacions de l'avinguda Europa i la platja de l'Arenal.

També et pot interessar

stats