'L'anguila. Açò és un quadre, no una opinió' de Paula Bonet ja es pot visitar a La Nau de València

Una de les obres que donen la benvinguda a l'exposició, dins de la secció anomenada ‘L'herència’.

La mostra fuig de l'academicisme impostat amb la intenció de donar-li importància al procés de creació.

Luis Ibáñez
30 de març 2021 - 15:41 (Actualitzat: 01 d'abril 2021 - 08:21)

L'anguila. Això és un quadre, no una opinió, de Paula Bonet és l'exposició que hui ha obert les portes al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, i que es podrà visitar fins al 16 de maig. Es tracta d'una reflexió sobre el món que ens envolta i, en particular, sobre qüestions i temes que interpel·len especialment les dones, i ho fa des d'un doble vessant: la pintura i l'escriptura. 

El públic hi trobarà una mostra composta íntegrament d’obra pictòrica original que s'estructura en tres seccions: "L'herència", "La carn" i "La pintura". Cadascuna d’aquestes parts narra una història i un moment determinats, però les tres conviuen en una connexió inevitable, fonamentalment les dues primeres, en les quals l'artista plasma les seues experiències personals a través d'imatges d'un expressionisme molt tenebrós, gairebé abstracte, en llenços que van dels grans formats a les composicions a partir de petites obres, i que converteixen aquest relat íntim en una reflexió de la realitat i de la complexitat que encara revesteix el fet de ser dona i la necessitat de repensar la seua dimensió. 

En total, es presenten per primera vegada 158 obres pictòriques de formats molt diferents.

Aquesta exposició està comissariada per Cristina Chumillas, i l'acurat catàleg té reflexions i creacions literàries de Patricia Escalona, Cristina Morales, Laura Freixas, Kate Bolick i Nell Leyson.

Paula Bonet presentarà la seua novel·la homònima, L’anguila, al paranimf de la Universitat el dimecres 14 d’abril, a les 18.30 hores. L’autora i artista conversarà amb l’editora i autora Patricia Escalona, que també ha participat en el catàleg de l’exposició. L’aforament serà limitat. 

També et pot interessar