'L'anguila. Açò és un quadre, no una opinió' de Paula Bonet ja es pot visitar a La Nau de València

La mostra fuig de l'academicisme impostat amb la intenció de donar-li importància al procés de creació.

Una de les obres que donen la benvinguda a l'exposició, dins de la secció anomenada ‘L'herència’.

L'anguila. Això és un quadre, no una opinió, de Paula Bonet és l'exposició que hui ha obert les portes al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, i que es podrà visitar fins al 16 de maig. Es tracta d'una reflexió sobre el món que ens envolta i, en particular, sobre qüestions i temes que interpel·len especialment les dones, i ho fa des d'un doble vessant: la pintura i l'escriptura. 

El públic hi trobarà una mostra composta íntegrament d’obra pictòrica original que s'estructura en tres seccions: "L'herència", "La carn" i "La pintura". Cadascuna d’aquestes parts narra una història i un moment determinats, però les tres conviuen en una connexió inevitable, fonamentalment les dues primeres, en les quals l'artista plasma les seues experiències personals a través d'imatges d'un expressionisme molt tenebrós, gairebé abstracte, en llenços que van dels grans formats a les composicions a partir de petites obres, i que converteixen aquest relat íntim en una reflexió de la realitat i de la complexitat que encara revesteix el fet de ser dona i la necessitat de repensar la seua dimensió. 

En total, es presenten per primera vegada 158 obres pictòriques de formats molt diferents.

Aquesta exposició està comissariada per Cristina Chumillas, i l'acurat catàleg té reflexions i creacions literàries de Patricia Escalona, Cristina Morales, Laura Freixas, Kate Bolick i Nell Leyson.

Paula Bonet presentarà la seua novel·la homònima, L’anguila, al paranimf de la Universitat el dimecres 14 d’abril, a les 18.30 hores. L’autora i artista conversarà amb l’editora i autora Patricia Escalona, que també ha participat en el catàleg de l’exposició. L’aforament serà limitat. 

També et pot interessar

stats