L'alumnat de l'UJI dissenya un videojoc inspirat en els pobles de Castelló

L'animació permet travessar les muralles de Morella o conéixer la pedra en sec d'Ares del Maestrat

Els videojocs estan dissenyats per a aprendre sobre la cultura i la història d'aquests pobles de Castelló / À Punt NTC

L'alumnat del grau de videojocs de la Universitat Jaume I ha presentat un treball inspirat en nou pobles de les comarques de l'interior de la província de Castelló. L'usuari del videojoc tindrà la possibilitat de travessar les muralles de Morella, conéixer la pedra en sec d'Ares del Maestrat o recórrer els carrers de Cinctorres.

Emilio Sáez, professor d'aquesta titulació universitària, ha explicat que estan inspirats en xicotetes poblacions de l'interior amb l'objectiu de "conéixer d'una manera lúdica i entretinguda la cultura". Al darrere del projecte hi ha hagut quatre mesos de treball intens que donen com a resultat unes històries per a ser contades en forma de joc. Les animacions prenen com a escenari carrers i elements reconeguts de tots aquests pobles i fan una promoció del municipi d'una manera diferent de l'habitual. "Has de recórrer tota la ruta, passant per tots els molins i superant obstacles que vas trobant i aprenent sobre la ruta", ha explicat Álvaro Chuan, un dels alumnes participants.

Bernabé Sangüesa, alcalde de Morella, ha assegurat que els videojocs els permeten arribar als joves d'una manera diferent.

A més, representa una temàtica idònia per a desenvolupar la programació de les assignatures acadèmiques, "de manera didàctica, conversacional, amb personatges que parlen i pregunten o proposen endevinalles", com ha valorat Diego Díaz, professor del grau. Al final, és una manera de saber un poc més de la història i el patrimoni del nostre territori.

També et pot interessar

stats