L'Almodí acosta la Geperudeta de l'ofrena a la ciutadania i ret homenatge a este acte faller

Una exposició permet a partir de hui comprovar els resultats de la restauració a la qual ha sigut sotmesa la peça

Un moment de la inauguració de la mostra, este dijous
Un moment de la inauguració de la mostra, este dijous / À Punt NTC

L'Almodí de València acosta a la ciutadania la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats amb el Jesuset que s'exhibeix sobre el mateix cadafal cada any durant l'Ofrena amb la finalitat que puguen observar de prop la seua patrona. A més, podran comprovar els resultats de la restauració a la qual ha sigut sotmesa. El bust de la coneguda popularment com la Geperudeta es pot veure en l'exposició "Torna a brillar. Restauració de la Mare de Déu de l'Ofrena" que des d'este dijous acull el centre cultural de la capital valenciana.

La mostra, que s'inaugura hui dijous i que es podrà visitar fins al 30 de juny, ret també homenatge a la Mare de Déu a través de panells, fotografies, reproduccions de la patrona i ninots de falla que han sigut indultats i al·ludeixen a l'acte de l'Ofrena.

L'alcaldessa de València, María José Catalá, ha visitat este matí l'exhibició al costat del regidor de Cultura, José Luis Moreno; el de Falles, Santiago Ballester; i els artistes fallers José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, encarregats de realitzar la restauració de la Mare de Déu dels Desemparats que s'exhibeix en l'Ofrena.

La peça, que va eixir per primera vegada al carrer les últimes Falles després d'haver sigut restaurada, ocupa ara el centre de l'exposició de L'Almodí. Els qui la visiten podran observar-la de prop i a peu de carrer, i no en altura com en l'Ofrena, de manera que podran comprovar-ne la grandària. Catalá ha assegurat que a través de la mostra es pretén "donar valor a la restauració que s'ha fet del cadafal" de la patrona dels valencians abans de les últimes Falles "perquè la Mare de Déu arribara a l'Ofrena en les millors condicions".

Així mateix, ha afirmat que es va comptar "amb els millors per a dur a terme una restauració que ha visibilitzat un dels moments més bonics de la ciutat, el de l'Ofrena". L'estructura del cadafal sobre la qual descansa el bust de la Geperudeta al costat del Jesuset, de fusta i reforçada amb ferro i de la qual es pot veure una part en esta exposició, ha sigut a càrrec de l'artista faller Alejandro Santaeulalia.

Catalá ha remarcat també que la mostra recull "peces úniques de la col·lecció de Lladró o de Pedro Arrúe" sobre la patrona" i informació sobre "moments històrics reflectits en mitjans de comunicació que ha viscut la ciutat entorn del cadafal"." Esta és una exposició que parla de la tradició de les Falles i la Mare de Déu i ressalta el cadafal", ha subratllat l'alcaldessa.

També et pot interessar

stats