L'alcaldessa de Bunyol destaca el problema del preu de les tomaques que "s'ha duplicat en un any"

A l'Ajuntament de Bunyol ja està tot preparat per a la Tomatina. Virginia Sanz indica que hi ha "més de 16.000 entrades venudes, mil més que l'any passat", amb díhuit nacionalitats diferents

L'alcaldessa de Bunyol, Virginia Sanz, en 'Les notícies del matí' / À Punt NTC

Comença el compte arrere per a la batalla més internacional de tomaca. Com cada últim dimecres d'agost, el pròxim dia 30, Bunyol celebrarà la seua gran batalla roja, la Tomatina. Una festa que À Punt retransmetrà en directe des de les onze i mitja del matí fins a l'una.

L'alcaldessa de Bunyol, Virginia Sanz, ha destacat en Les notícies del matí, que ja hi ha "més de 16.000 entrades venudes, mil més que l'any passat en aquestes dates que va ser encara any de postpandèmia i es va notar molt". Però se n'esperen moltes més, "ja que els operadors turístics esperen fins a l'últim dia per a notificar-ho".

A l'Ajuntament de Bunyol ja està tot preparat per a un dels esdeveniments més internacionals que se celebren al nostre territori: la Tomatina de Bunyol. L'alcaldessa ha ressaltat que "és una festa amb molta difusió internacional, especialment a Àsia", i que han venut entrades "a díhuit nacionalitats diferents".

Virginia Sanz ha recordat que l'aforament és de 20.000 persones "per a garantir la seguretat", i ha significat l'important dispositiu de seguretat en què treballa el municipi.

El preu de les tomaques ha sigut un problema, perquè s'ha duplicat en un any. Són 60.000 euros en tomaques quan el poble està en números molt negatius.

De moment, els projectils, les tomaques, estan en una cooperativa de la Llosa madurant abans d'arribar a Bunyol. Són almenys 150.000 quilos, que deixaran Bunyol tenyit de roig.

Els quilos són els mateixos que altres anys, però no el preu de les tomaques que s'ha duplicat. L'alcaldessa ha lamentat que el preu de les tomaques ha sigut "un problema", perquè s'ha duplicat en un any. "Són 60.000 euros en tomaques quan el poble està en números molt negatius".

Tomatina infantil

Fidels a la seua cita des de fa deu anys, dissabte passat els més menuts van gaudir de la minitomatina a Bunyol. La batalla va durar poc més de mitja hora i els xiquets de 4 a 14 anys van llançar 2.000 quilos de tomaca. Un acte que anticipa la festa que aquest dimecres viuran els que s'acosten a Bunyol.

Bunyol, un municipi d'esquerra que va votar el PP

Virginia Sanz, del PP, va arribar a l'alcaldia en les últimes eleccions municipals en el seu primer contacte amb la política, ja que és mestra i fins ara era directora d'un centre escolar.

En aquest sentit, s'ha mostrat agraïda pels suports dels veïns perquè Bunyol és un municipi on tradicionalment ha governat l'esquerra i en les últimes eleccions generals ha tornat a guanyar el PSOE.

"Vam fer un equip de professionals que no tenien res a veure amb la política i als veïns de Bunyol els va agradar el projecte i vam traure cinc regidories. Estic molt contenta."

També et pot interessar

stats