L'Albufera celebra la setena Festa de la Sega de l'Arròs

Una jornada plena d'activitats per a connectar amb les arrels del cultiu de l'arròs, un dels nostre productes amb denominació d'origen.

Una jornada plena d'activitats per a connectar amb les arrels del cultiu de l'arròs
Una jornada plena d'activitats per a connectar amb les arrels del cultiu de l'arròs / Martí R.

A mitjan mes de setembre és el moment d’arreplegar l’arròs, l’etapa més important per a aquest cultiu, i un any més l’Albufera hui viu una jornada dedicada a la Festa de la Sega, que va ja per la setena edició. 

Durant tot un dia, el port de Catarroja torna al passat i recupera les formes tradicionals de l’agricultura: treballar amb les mans i amb l’ajuda d’aparells no mecànics, emprant la força dels animals. 

La Festa de la Sega pretén mantindre viva la memoria de com es duia a terme cultiu d’un dels nostres productes amb denominació d’origen valenciana més coneguts i emblemàtics. Amb aquesta celebració tota la ciutadania té l’oportunitat de conectar amb les seues arrels i la seua cultura. 

Aquest esdeveniment, que celebra enguany la setena edició, s’ha modernitzat amb el temps però la part més important continua sent el moment de la demostració de la sega, quan un grup d’agricultors s’endinsa dins l’arrossar amb les corbelles per a segar l’arròs com s’ha fet fins a l’arribada de les màquines.

Però la Festa de la Sega se celebra durant tot el dia i inclou més activitats com ara l’itinenàri didàctic de reconeixement d’aus, passejos en barca, concursos de perxa i cants de batre i diverses mostres de cuina de plats que tenen l’arròs com a protagonista. A més cada any es nomena un Segador d’Honor, que en guany ha sigut el periodista i comunicador Ximo Rovira. 

També et pot interessar

stats