L’alacantí Egor Txulkov s’ha convertit en el primer músic amb autisme a obtindre el grau superior de música

El conservatori de Torrent va ser el primer a acceptar el pianista per a formar-lo

Egor Txulkov, pianista alacantí / À Punt NTC

Després d’una lluita sense descans per a accedir a una formació musical que se li negava, Egor Txulkov, un alacantí de 26 anys, s’ha convertit en el primer músic amb la síndrome de l’espectre autista que ha obtingut el grau superior de música en la modalitat de piano.

Romeu i Julieta de Prokófiev és una de les seues peces preferides i una de les moltes obres musicals que guarda completes en la seua impressionant memòria. La música naix de la inspiració interior, en el cas d'Egor és un pont de comunicació cap l’exterior. És el primer músic amb TAE que aconsegueix l’exigent títol superior de piano en l’Escola de Música d’Alt Rendiment.  

Larissa, la mare, escolta embadalida el seu fill a casa, al Campello. Ella va eixir fa 23 anys de Sibèria amb un xiquet de dos anys al qual no donaven esperances de trobar una educació adequada a les seues necessitats. Emocionada ha contat que va deixar el seu treball i la seua família per a buscar un futur millor per a Egor.

No només té talent, té també el que es coneix com "oïda absoluta", és a dir, és capaç d’identificar i memoritzar una peça musical sentint-la només una vegada.

El conservatori de Torrent va ser el primer centre a acceptar-lo, Egor no vol ser solista, i li agrada tocar en orquestres. Té ja programades actuacions i com que no coneix límits, tampoc amaga una de les seues passions: el jazz.  

També et pot interessar

stats