L'Ajuntament de València rescindeix el contracte de restauració de la muralla islàmica i estudiarà demanar indemnització

El Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana avala aquesta decisió, després dels retards de les adjudicatàries

Imatge d'arxiu de l'antiga muralla islàmica de València
Imatge d'arxiu de l'antiga muralla islàmica de València / Europa Press

L'Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres, en la junta de govern local, rescindir el contracte de les obres d'excavació, restauració i posada en valor de la muralla islàmica de la ciutat, després de tres anys de constants retards en l'execució total del projecte.

El contracte s'havia adjudicat en 2021 amb un pressupost total de 3.440.661,51 euros i, en 2022, el consistori va manifestar que començava "a fer-se evident" que s'estaven produint retards en l'execució, per la qual cosa es va sol·licitar al contractista que aportara un nou pla de treball, adaptat a les incidències produïdes. La documentació requerida no va ser entregada i l'Ajuntament va iniciar actuacions per a imposar penalitats a la UTE, tant per les demores produïdes, com per compliments defectuosos.

En 2023, la junta de govern local va acordar aprovar la resolució del contracte. Entre els arguments aportats, s'assenyalava la demora en el compliment dels terminis (tant totals com parcials), així com l'incompliment de l'obligació principal del contracte. A causa de l'oposició del contractista a la resolució del contracte, es va acordar la suspensió del procediment i la remissió de l'expedient al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana (CJC).

Finalment, el consistori ha rebut l'aval del CJC. El dictamen es va rebre a finals de desembre del 2023. D'aquesta manera, s'alça la suspensió del procediment i es posa fi al contracte amb les mercantils en compromís d'Unió Temporal d'Empreses (UTE), CYR projectes i obres, SL i ISC Uramid, SL.

El govern local també ha aprovat confiscar la garantia que van aportar aquestes empreses a l'inici de les obres, per valor de 111.636,67 euros. A més, ha anunciat que iniciarà les actuacions necessàries per a determinar, si escau, la indemnització pels danys i perjudicis causats, que excedisquen la quantitat confiscada.

També et pot interessar

stats