L’Ajuntament de València rehabilita el cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats

Han passat més de trenta anys i les estades a l'exterior i un emmagatzematge deficient han deixat clevills, dits trencats i rovell

Les fustes més deteriorades s'han substituït per metall

El taller dels artistes fallers Ceballos i Sanabria obri les portes per a mostrar com va la restauració del nou cadafal de la Mare de Déu dels Desemparats que lluirà en la pròxima ofrena de Falles. Han passat més de trenta anys i les estades a l'exterior i un emmagatzematge deficient han deixat clevills, dits trencats i rovell. Ara els restauradors reparen els desperfectes i busquen un canvi en la figura. José Luis Ceballos matisa que es busca una pintura “d’imatgeria” i no de “ninot de falla”. 

A més del bust de la Mare de Déu, també s'ha restaurat la part central i inferior del cadafal. Les fustes més deteriorades s'han substituït per metall i les zones exteriors s'han renovat amb fusta més estable. L'objectiu: que l'estructura siga més sòlida i segura per als treballadors que participen en la vestimenta durant l'ofrena. 

L'Ajuntament de València ha invertit més de 54.000 euros en la rehabilitació i ha fet un projecte tècnic perquè l'estructura estiga sotmesa a mesures de seguretat. 

També et pot interessar

stats