L'Ajuntament de València ordena el tancament de Convent Carmen

Assegura que el projecte tècnic incompleix la normativa de contaminació acústica i predomina l'ús exterior de restauració enfront de l'activitat cultural.

Imatge de l'interior de les instal·lacions de Convent Carmen
Imatge de l'interior de les instal·lacions de Convent Carmen / Convent Carmen

L'Ajuntament de València ultima el tancament de l'espai sociocultural Convent Carmen perquè el seu projecte tècnic "no coincideix amb l'executat" i incompleix la normativa de contaminació acústica. Així mateix, predomina l'ús exterior de restauració enfront de l'activitat sociocultural. Així ho indiquen fonts de l'Ajuntament, que han remarcat que el consistori "seguirà allò que marquen els informes tècnics i del secretari municipal", que "consideren que ha de cessar l'activitat del recinte a través d'una resolució".

Segons expliquen, els representants de l'espai van presentar una declaració responsable en la qual s'especificava que el projecte tenia "una activitat amb una durada definitiva, del 27 de setembre de 2018 al 6 de gener de 2019", per la qual cosa es considerava una "instal·lació eventual". En aquest projecte no hi havia obres d'habilitació, encara que finalment sí que es van realitzar, "mitjançant una declaració responsable d'obres, presentada a posteriori de la realització i finalització de les obres".

A més, el projecte només contempla amenització musical encara que en la inspecció tècnica es va comprovar que "el projecte tècnic no coincideix amb l'executat i no compleix la normativa que s'aplica en contaminació acústica". Igualment, es planteja com un espai sociocultural, però "en l'ús diari d'aquest espai es comprova que fan un ús sociocultural a l'interior de l'edifici i en l'exterior, un ús de restauració".

"L'aforament previst en la zona exterior, on es desenvolupa l'activitat de restauració, duplica l'aforament corresponent a l'interior, per la qual cosa és probable que no es tracte d'una activitat subsidiària de la interior", sinó que "predomina la de restauració", han argumentat les fonts.

Disputa legal i acomiadaments 

Convent Carmen va obrir les portes a finals de 2018. L'empresa va invertir 4 milions d'euros en el projecte, que van lligar amb l'objectiu de revitalitzar el barri i obrir a la ciutadania l'antic convent de sant Josep i santa Teresa, el pati interior del qual està declarat com a bé de rellevància local.

L'informe tècnic de l'Ajuntament de València assegura que en el recinte protegit es dona prioritat a l'activitat de la restauració i l'hoteleria per a la qual no disposen de llicència, uns fets que va denunciar l'associació de veïns.  

El director general de Convent Carme, Juan Manuel Sánchez, contradiu aquesta interpretació. Considera el tancament "completament irregular" i promet batalla legal contra l'Ajuntament per a impedir-ho. "Ells tenen el poder administratiu i exerceixen aquesta violència administrativa. A partir d'ací, s'obri una disputa legal", ha explicat als micròfons d'À Punt. La primera conseqüència de la decisió municipal, es queixa Sánchez, serà l'acomiadament d'una plantilla de 50 treballadors. 

També et pot interessar

stats