L'Ajuntament de València bonificarà l'IBI i l'IAE a les sales de teatre i música

Els espais culturals només hauran de complir una de les condicions per a poder optar a la bonificació de fins al 60% en l'impost de béns immobles

Espectacle d'homenatge a Michael Jackson al teatre Olympia de València
Espectacle d'homenatge a Michael Jackson al Teatre Olympia de València / Teatre Olympia
03 d'agost 2021 - 18:15

L'Ajuntament de València bonificarà l'IBI i l'IAE fins a un 60 per cent a les sales d'activitats d'arts escèniques i de música en directe, per a ajudar a enfortir l'àmbit cultural de la ciutat, segons ha anunciat el regidor d'Hisenda, Borja Sanjuán.

Per a això s'introduirà una modificació en les ordenances fiscals, en el cas de l'IBI amb una correcció en els requisits perquè, tal com estaven contemplats fins aquest dimarts, pràcticament cap de les sales de la ciutat no podia optar a la bonificació en els rebuts, ja que s'exigia que els establiments tingueren un mínim de 30 anys d'activitat i que, a més, feren una part de la programació en valencià.

Amb el canvi plantejat, els espais culturals només hauran de complir una de les condicions per a poder optar a la bonificació de fins al 60% en l'impost de béns immobles, la qual cosa permetrà que pràcticament totes les sales de la ciutat puguen disposar dels beneficis fiscals.

A més, s'ha establit una progressivitat en els requisits per a incentivar que les noves sales facen almenys una part de la programació en valencià. Així, els nous espais que programen un mínim del 20% dels espectacles en valencià i almenys 16 obres en valencià podran acollir-se a un 60% de bonificació, mentre que per als que facen un mínim del 10% de la programació i almenys huit obres en valencià hi haurà una bonificació del 30%.

La Regidoria d'Hisenda, a més, incorporarà una nova bonificació en l'impost d'activitats econòmiques (IAE) per a tots els establiments que desenvolupen espectacles i arts escèniques permanents a València, amb la qual totes les sales podran acollir-se a una reducció del 60% en el rebut.

Segons Sanjuán, es pretén ajudar les sales no solament a recuperar-se de la Covid, sinó també a generar noves ocupacions i noves activitats econòmiques en el sector de la cultura.

També et pot interessar

stats