L'Ajuntament de Lugo analitza les similituds del cartell de les festes amb el de Falles del 2018

L'Ajuntament gallec ha convocat de nou el jurat que va triar l'artista guanyador, Borja Mirón

El cartell de les Falles de 2018 i el de les festes de l'Arde Lucus de Lugo d'enguany
El cartell de les Falles del 2018 i el de les festes de l'Arde Lucus de Lugo d'enguany / À Punt

El govern municipal de Lugo ha informat que el regidor de Xuventude i responsable polític de l'organització de l'Arde Lucus —la festa romana d'interés turístic internacional que evoca el passat romà de la ciutat de Lugo—, Maurici Repetto, ha convocat de nou el jurat que va triar el cartell anunciador de la festa d'enguany per les "similituds" de l'obra triada amb el cartell de les Falles de València del 2018.

El govern local ha pres aquesta decisió després que dilluns anunciara que l'obra de l'artista Borja Mirón, presentada sota el títol de "Lucus Ignis", era la triada per a anunciar el Arde Lucus 2023 i que alguns usuaris de xarxes denunciaren la semblança del cartell amb una de les imatges utilitzades per a promocionar les Falles l'any 2018.

Per a analitzar aquestes "similituds", han explicat a la premsa des del govern local, el jurat tornarà a reunir-se aquest migdia i prendrà una decisió sobre aquest tema. No es descarta que s'opte per triar una altra de les obres presentades.

Després d'haver passat un primer filtre, amb la votació popular, finalment el cartell vencedor el va seleccionat un jurat professional, integrat per l'artista Manuel Andrés Pallín; Mónica López, doctora en Belles arts; i Antonio Cruz, professor de l'Escola Superior d'Art Ramón Falcón.

En el concurs van participar 36 treballs originals, exposats a la Casa de la Xuventude de la ciutat. Tots ells van passar pel filtre de les xarxes socials de l'Arde Lucus, on es va dur a terme una votació popular en la qual van participar quasi 5.000 persones.

També et pot interessar

stats