L’aiguamoll de l’Albufera acull la inauguració de l'Aplec de l'Arròs, una trobada per a endinsar-se en aquest conreu mil·lenari

22 estreles Michelin han visitat el tancat del Campot en aquesta primera etapa

L’aiguamoll de l’Albufera acull una de les tres jornades per a conéixer la mil·lenària cultura de l’arròs / À Punt NTC
20 de juny 2022 - 17:12

L’Aplec de l’Arròs de València ha celebrat hui una de les tres jornades on es dona a conéixer la cultura mil·lenària de l’arròs. L’esdeveniment ha tingut la participació de 22 cuiners amb estrelles Michelin amb la finalitat de viure una experiència immersiva del treball que comporta.

Els cuiners han remarcat l'experiència de conéixer de prop, saber d’on prové l’arròs i poder valorar-lo millor. "El que pense que l’arròs ve d’un plàstic i està al supermercat i desconega els processos que hi ha darrere, mai podrà apreciar el que significa tindre un quilo d’arròs al rebost'' assenyala el xef Andoni Lluis Aduriz.

Vestits amb la indumentària tradicional i acompanyats de llauradors i pescadors locals, s’han mullat per a la plantada de l'arròs Sendra, a més també han remarcat el preu de l’arròs en comparació amb el treball que comporta tot el procés. En aquest sentit, alguns dels assistents han evidenciat els problemes econòmics que comporta viure d'aquest negoci. "L’arròs està molt barat, es paga molt barat, que no ens confonguen" comenta Toño Pérez, del restaurant Atrio de Cáceres.

Actualment, l’Albufera inclou un 90% de plantacions d’arròs associades a la denominació d’origen.

També et pot interessar

stats