L’Agència Espacial Europea selecciona com a millor foto del dia una imatge del Sol a Elda

Ha destacat la bellesa i l’alt contingut científic que aporta la imatge.

La imatge del Sol captada a Elda ha sigut seleccionada com la millor del dia per l’Agència Espacial Europea
La imatge del Sol captada a Elda ha sigut seleccionada com la millor del dia per l’Agència Espacial Europea / Twitter: @ESA_es

L’Agència Espacial Europea ha seleccionat com la millor foto del dia una imatge del Sol captada a Elda, de la qual ha destacat la bellesa i l’alt contingut científic que aporta la imatge.

L’autor de la foto és Jordi Coy, un jove elder aficionat a l’astrofotografia, que ha estat més de dos mesos estudiant els moviments del sol per poder captar aquesta imatge. S’hi pot veure a 3,5 quilòmetres de distància, al fons, la serra d’El Bolón, i al seu cim Verònica i el seu fill Unai, que es prestaren voluntaris per fer de figurants. La instantània està captada únicament amb una càmera reflex, un teleobjectiu 150-600 i un filtre solar casolà que s’ha fabricat ell mateix.

Aquest jove ajudant de magatzem és un amant de la fotografia i dels astres. Són dues passions que combina en fotografies i que no imaginava mai que, després d’etiquetar a les xarxes socials l’Agència Espacial Europea, seleccionarien la seua foto per la seua bellesa i aportació científica, per reflectir perfectament les taques solars.

Ara treballa ja en nous projectes. El més immediat el 21 de desembre quan Júpiter i Saturn s’alinearan en un fenomen conegut com a estrela de Nadal, i que ell intentarà captar a través del seu objectiu.

També et pot interessar

stats