L’actriu Pilar Martínez rep el premi honorífic dels seus companys de sector

L’Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians lliura este dilluns a la nit els premis anuals en una gala que podran veure en directe per la televisió d’À Punt

L'actriu Pilar Martínez, que rep este dilluns a la nit el Premi d'honor Narcís 2024
L'actriu Pilar Martínez, que rep este dilluns a la nit el Premi d'Honor Narcís 2024 / AAPV

L’actriu valenciana Pilar Martínez, coneguda pel seu treball en obres com Els dies feliços o Sopa de pollastre amb ordi, rep este dilluns a la nit el reconeixement dels seus companys. És l’escollida per a rebre el Narcís 2024, el premi honorífic que anualment lliura l’Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), que celebra dilluns la seua gala anual al Teatre Principal de València. A més dels professionals nominats en les diferents categories, esta entitat distingirà Assitej Espanya, una associació sense ànim de lucre que promou el teatre per a la infància i la joventut amb un altre dels guardons honorífics, el Taules.

Pilar Martínez podrà pujar fins a tres vegades a l’escenari: una per a rebre el guardó honorífic i l’altra si finalment resulta guanyadora del premi a millor interpretació femenina de teatre per Perquè t'estime, que si no... dirigida pel dramaturg Carles Alberola, o del de millor interpretació femenina de doblatge per El club de la cuina.

Com ella, hi ha professionals nominats en huit categories que fan referència als treballs en el teatre, el doblatge o el sector audiovisual. L’AAPV ha destacat la professionalitat que ha demostrat Pilar Martínez en obres com Vuelve Agamenon, on va interpretar una esclava troiana amb la companyia Alaire; en Jar; en Ay, Carmela!; en Las madres presas, o en Sopa de pollastre amb ordi, entre altres obres teatrals on ha treballat.

D’altra banda, amb el reconeixement a Assitej, entitat fundada el 1965 a París per l'Institut Internacional de Teatre de la Unesco com a aliança global de teatre professional per a la infància i la joventut, l’AAPV vol premiar el seu treball a través dels centres nacionals que té en més de huitanta països.

Amb estos guardons anuals, que s’atorgaran en una gala que podran veure en directe per la televisió d’À Punt a les deu de la nit d’este dilluns, l’AAPV vol fer extensiu el reconeixement a tota la professió, “no sols a les persones nominades o guanyadores, sinó al sector, al gremi, al treball d'any, a l'esforç en alguns casos titànic de tanta gent”, com apuntava Maria Almudéver, presidenta de l'entitat.

A més, considera que es tracta d’uns guardons “necessaris” per a visibilitzar “una indústria que genera diners i treball i que va moltíssim més enllà d'un fotoreclam o un guardó”, exposava. 

També et pot interessar

stats