L'actriu i directora valenciana Magüi Mira presenta ‘Las amazonas’

L'obra s'estrena el dimecres 8 d'agost en el marc del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida.

Magüi Mira, amb el repartiment de ‘Las amazonas’, hui a Mèrida
Magüi Mira, amb el repartiment de ‘Las amazonas’, hui a Mèrida

La 64a edició del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida acull el muntatge Las amazonas, creat i dirigit per l'actriu i directora valenciana Magüi Mira. La peça, basada en l'obra Pentesilea, de Heinrich von Kleist, narra el mite de les dones guerreres que es rebel·len davant dels homes, creant un nou estat per tal de mantindre la seua estirp de femelles. L'espectacle l'han presentat hui a Mèrida el director del Festival, Jesús Cimarro, la secretària general de Cultura de la Junta d'Extremadura, Miriam García Cabezas, el delegat de Turisme de l'Ajuntament de Mèrida, Pedro Blas Vadillo, la directora i autora de l'obra, Magüi Mira, el dissenyador de vestuari, Lorenzo Caprile, i part el repartiment. 

L'actriu Silvia Abascal, que dona vida a la reina Pentesilea, encapçala l'exèrcit guerrer i feminista de Las amazonas. L'acompanyen en escena tres princeses amazones, interpretades per Olivia Molina, Karina Garantivá i Ondina Maldonado; la sacerdotessa, que la fa Loles León; Xabi Murua, en el paper d'Aquil·les, i els actors Antonio Hortelano i Maxi Iglesias, que encarnen Ulisses i Diomedes, còmplices d'Aquil·les i reis d'Ítaca i Etòlia, respectivament.

Las amazonas es representarà del 8 al 12 d'agost en el teatre romà de Mèrida, considerat un dels edificis del món que millor representen les sòlides maneres i les formes harmòniques de l'arquitectura romana en època de l'emperador August. Las amazonas és un dels nous espectacles de què consta la 64a edició del Festival, una cita obligada per als amants dels clàssics.

El Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida és el festival de teatre clàssic més antic d'Espanya i és considerat el més important en el seu gènere. Començà l'any 1933, amb la posada en escena de Medea de Sèneca, en la versió de Miguel de Unamuno, amb l'actriu Margarita Xirgu com a protagonista.

També et pot interessar

stats