L'Acadèmia Valenciana de la Llengua lliura medalles a Joseph Gulsoy i a Rafael Lluís Ninyoles

L'AVL ha inaugurat el curs acadèmic amb inquietud pels "atacs a les llengües cooficials com el valencià".

L\'Acadèmia Valenciana de la Llengua lliura medalles a Joseph Gulsoy i a Rafael Lluís Ninyoles
L'Acadèmia Valenciana de la Llengua lliura medalles a Joseph Gulsoy i a Rafael Lluís Ninyoles

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha inaugurat aquest divendres el curs acadèmic amb una cerimònia d'entrega de la seua medalla al lingüista Joseph Gulsoy i al sociòleg Rafael Lluís Ninyoles. El president de la institució, Ramon Ferrer Navarro, ha expressat la seua "inquietud" davant dels "atacs a les llengües cooficials com el valencià".

L'acte organitzat per l'AVL l'ha presidit el conseller d'Educació, Vicent Marzà, que li hi ha assegurat a Ferrer Navarro que trobaran "el suport de la Generalitat per a seguir avançant". A la trobada també han assistit el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i la presidenta del Consell Jurídic Consultiu (CJC), Margarita Soler.

Durant l'acte s'ha fet lliurament a Rafael Lluís Ninyoles de la medalla de l'AVL, mentre que l'acadèmic Vicent Garcia Perales ha rebut la distinció en nom de l'altre guardonat, Joseph Gulsoy. Aquests premis reconeixen la contribució de tots dos a l'estudi i divulgació del valencià. Marzà s'ha dirigit als guardonats per a ressaltar la "trajectòria de dues persones que han fet moltíssim per la llengua".

Necessitat de protegir el valencià

El president de l'Acadèmia ha advertit els poders públics sobre la "necessitat de protegir i fomentar la llengua pròpia, sobretot en la situació política actual en la qual observem amb preocupació els atacs a les llengües territorials cooficials com el valencià".

En aquest sentit, Ferrer ha reconegut els "esforços" del Consell per a "potenciar la llengua en tots els àmbits, especialment en l'ensenyament". "Coneixem també les resistències d'alguns sectors per a ampliar la docència en valencià", ha assenyalat.

També et pot interessar

stats