L'Acadèmia de Cine presenta a València el projecte inclusiu Campus d'Estiu

Huit cineastes emergents o professionals es beneficiaran d'aquesta primera edició, que tindrà lloc del 3 al 17 del juliol

El president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso; Esperanza Ibáñez, directora de relacions institucionals de Netflix; i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez
El president de l'Acadèmia de Cine, Mariano Barroso; Esperanza Ibáñez, directora de Relacions Institucionals de Netflix, i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez / Academia de Cine

L'Acadèmia de Cine, amb la col·laboració de Netflix i el suport de l'Ajuntament de València, posa en marxa per primera vegada un Campus d'Estiu en el qual huit cineastes emergents o professionals, amb la col·laboració de mentors, treballaran per a millorar la inclusió de la diversitat en els seus projectes.

El president de l'Acadèmia de Cine, Mariano Barroso; Esperanza Ibáñez, directora de Relacions Institucionals de Netflix; i la vicealcaldessa de València, Sandra Gómez, van donar a conéixer aquest dimarts els detalls d'aquesta iniciativa que acollirà la ciutat del Túria, del 3 al 17 de juliol, i estarà articulada en experiències de formació entorn del procés creatiu de llargmetratges de ficció que estiguen relacionats amb la inclusió social.

El president de l'Acadèmia va agrair "la implicació i el suport" a la plataforma i al consistori valencià "perquè aquest campus siga una realitat. És fonamental que l'Acadèmia impulse mirades i veus diverses que no són habituals en el cine espanyol", va manifestar.

"Creiem fermament que la diversitat que fa tan rica la nostra societat ha de ser reflectida de manera apropiada en la pantalla, un treball que també comença darrere de la càmera perquè les històries que es conten mostren aquestes mirades tan diferents, tan autèntiques", va assegurar Esperanza Ibáñez.

Per part seua, Sandra Gómez va destacar que el Campus d'Estiu permetrà "continuar mostrant la diversitat des d'una mirada valenciana. Amb aquest projecte, la ciutat vol donar continuïtat al treball iniciat el 2015 per a convertir València en escenari de cine", va subratllar.

La Universitat de València i la Universitat Politècnica de València seran els espais en els quals es farà aquesta primera edició del Campus d'Estiu, la convocatòria i les bases legals del qual s'han fet públiques aquest dimarts. A partir del 25 d'abril s'obri el període de presentació de sol·licituds.

Una comissió de selecció formada per professionals de la indústria audiovisual, triarà els huit projectes que participaran en el programa, dels quals un mínim de tres hauran d'estar desenvolupats per persones que pertanyen a un col·lectiu minoritzat, i dos podran estar desenvolupats per autors residents o que exercisquen la seua activitat professional a València.

També et pot interessar

stats