L'Acadèmia de Belles Arts de València rep una vintena d'obres d'Ignasi Pinazo

Són olis i dibuixos del pintor valencià que pertanyien al Cercle de Belles Arts i que, una vegada extingida la institució, passen a l'acadèmia.

Pinazo
Les obres de Pinazo són 17 dibuixos sobre paper i quatre olis de gran format / À Punt NTC

La Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles rep una nova col·lecció del pintor valencià Ignasi Pinazo. Una vintena d'obres que venen de propietat privada i d'un procés judicial, i que acaben de ser depositades al Museu de Belles Arts de València. Els dibuixos aniran, de moment, als magatzems, i els llenços a restauració.

Les noves obres de Pinazo que entren al Museu de Belles Arts de València són 17 dibuixos sobre paper i quatre olis de gran format que la família del pintor de Godella va donar el 1917 al Cercle de Belles Arts quan l'artista va faltar. Però quan l'entitat va desaparéixer fa dos anys, aquesta col·lecció es va partir en dos.

Aquella donació d'obres portava una clàusula adscrita: si desapareixia la institució, passarien automàticament a la Reial Acadèmia de Sant Carles. I així ha sigut. El rebesnet del pintor va trobar la documentació que així ho manifestava i van poder extraure les obres del procés de subhasta. D'altra banda, el comprador privat ha donat la seua part perquè estiga completa.

Una de les pintures que es podrà veure al Museu de Belles Arts de València
Una de les pintures que es podrà veure al Museu de Belles Arts de València / À Punt NTC
Una altra de les obres donades per la família de l'artista valencià
Una altra de les obres donades per la família de l'artista valencià / À Punt NTC

També et pot interessar

stats