Kore-eda, Palma d'Or en l'edició més reivindicativa del Festival de Canes

El director japonés guanya el principal reconeixement del certamen amb la pel·lícula "Shoplifters".

El director Hirokazu Kore-eda, amb la Palma d'Or
El director Hirokazu Kore-eda, amb la Palma d'Or / Jean-Paul Pelissier (Reuters)

El cineasta japonés Hirokazu Kore-eda s'ha endut la Palma d'Or en l'edició 71 del Festival de Canes, en un context de reivindicació feminista arran de la denúncia contra Harvey Weinstein per abús sexual.

Kore-eda ha aconseguit el principal reconeixement del certamen per la pel·lícula Shoplifters, una dura i poètica crítica social que mescla tragèdia, tendresa i comèdia.

El japonés ha dedicat el premi a dos cineastes absents en aquesta edició, l'iranià Jafar Panahi i el rus Kirill Serebrennikov, arrestats als seus països, però que hi van competir amb les seues pel·lícules.

El Gran Premi del Jurat ha recaigut en Spike Lee, per BlacKkKlansman. Aquest guardó reconeix la valentia del director per a tractar amb humor un tema tan seriós com la discriminació racial als Estats Units, a través de la història del primer policia negre de Colorado Springs als anys setanta.

La libanesa Nadine Labaki, una de les favorites per a guanyar la Palma d'Or, ha obtingut el Premi del Jurat, pel llargmetratge Capharnaüm. D'aquesta manera, Jane Campion (1993) continua sent l'única dona que ha guanyat el màxim guardó de Canes en 71 anys d'història del festival.

El jurat presidit per Cate Blanchett ha concedit la Palma d'Or especial al cineasta francosuís Jean-Luc Godard, que va presentar en competició Le livre d'image, per ser un artista que ha fet "avançar el cinema, que ha sobrepassat els límits i que busca redifinir aquests límits".

El polonés Pawel Pawlikowski ha obtingut el premi a millor director de l'edició per la història d'amor en la guerra freda que narra en Cold War

El guardó a millor guió se l'han endut ex aequo la italiana Alice Rohrwacher per Lazzaro felice, i l'iranià Jafar Panahi per Trois visages

També et pot interessar

stats