Kiti Mánver, Premi d'Honor del 18é Festival de Cinema d'Alacant

L'actriu arreplegarà el guardó que reconeix els seus 50 anys de trajectòria en la pantalla gran durant la gala inaugural del certamen el dia 29 de maig

Kiti Mánver arreplegarà el guardó que reconeix els 50 anys de trajectòria
Kiti Mánver arreplegarà el guardó que reconeix els 50 anys de trajectòria / À Punt
26 de maig 2021 - 14:26

L'actriu malaguenya Kiti Mánver rebrà a l'Auditori de la Diputació d'Alacant el dia 29 de maig el Premi d'Honor de la 18a edició del Festival de Cinema d'Alacant. A través d'un homenatge en la gala inaugural del certamen que servirà com a reconeixement als seus 50 anys de trajectòria i dedicació en la pantalla gran.

Aquest guardó se suma al palmarés de premis i nominacions de la malaguenya, qui va guanyar un Goya a la millor actriu secundària en 1991 pel seu paper en la pel·lícula Todo por la pasta d'Enrique Urbizu. Mánver compta a més amb les recents nominacions en els premis Feroç i els premis Forqué, així com al Goya com a millor actriu protagonista pel seu treball en el llargmetratge El inconveniente.

“Ja tenia el José Estruch de Teatre i aquest és el que em faltava. Així es completa la meua història d'amor amb la cultura d'Alacant”, ha expressat Kiti Mánver en conéixer el lliurament del Premi d'Honor del Festival de Cinema d'Alacant. 

El director del Festival de Cinema d'Alacant, Vicente Seva, ha incidit en l'“àmplia trajectòria que Kiti Mánver porta a l’esquena, i no sols en cinema, sinó que també destaca en teatre i televisió. Aquest premi és un dels més emotius del nostre festival per la càrrega simbòlica que representa en homenatjar persones que viuen per i per al cinema i, per descomptat, és un autèntic honor fer lliurament del mateix a aquesta meravellosa i camaleònica actriu que no ha deixat de sorprendre l'espectador en cadascun dels seus papers”.

Amb aquest últim avanç d'homenatjats, el 18é Festival de Cinema d'Alacant es prepara per a arrancar amb la gala inaugural amb la figura de la dona com a protagonista. Així, la directora Isabel Coixet i les actrius Inma Cuesta i Kiti Mánver compartiran escena per a rebre els guardons amb els quals el certamen distingeix i reconeix la labor de “totes aquelles actrius, directores, realitzadores i figures importants del seté art que continuen treballant dia rere dia per a seguir avant i portar el nom del cinema espanyol”, ha apuntat Seva.

Kiti Mánver: 50 anys de trajectòria i 40 treballs entre llargs i curts

Nascuda a Antequera, Kiti Mánver és una de les cares més reconegudes del cine espanyol i compta amb una trajectòria, que va començar en 1970, avalada per la seua participació en prop de 40 llargmetratges i nombrosos curtmetratges, en els quals ha treballat amb directors de la talla de Pedro Almodóvar, Gerardo Vera, José Luis García Sánchez, Álex de la Iglesia, José Luis Garci, Icíar Bollaín i Marina Seresesky, entre altres.

Així mateix, també destaca el seu treball en televisió amb sèries com Historias para no dormir, Las chicas de hoy en día, Las chicas del cable o La casa de papel, i en el teatre a les ordes de directors com José Tamayo, John Strasberg, Miguel Narros, Pilar Miró o Juan Carlos Rubio.

També et pot interessar

stats