Justes medievals i una recreació històrica pel 767 aniversari de Castelló

Més d'un centenar d'activitats mostren els costums i les tradicions de l'època medieval.

Ajuntament de Castelló
Ajuntament de Castelló

Castelló celebrarà el 767 aniversari de la fundació de la ciutat amb la representació de dos tornejos de justes medievals en la plaça de bous amb entrada gratuïta. A més, enfront d'aquest emplaçament hi haurà una recreació històrica que oferirà activitats per a tots els públics. Des de jocs d'època, pintacares i contacontes fins a exposicions d'antics oficis i malabars amb foc.

El torneig el realitzaran especialistes d'associacions historicomilitars experts en recreacions de l'edat mitjana. Per això, disposen de 8 cavalls amb els seus 8 genets, 6 escuders, un guardià de lliça, un herald i personatges com els reis, la guàrdia reial i els mossos.

Els cavallers són professionals de la doma eqüestre i durant 90 minuts realitzaran a galop diverses proves d'habilitat com llançament de javelina, tir amb arc o exercicis de doma a peu abans de les justes. A més, la representació alternarà amb actuacions pròpies d'un torneig medieval. Les entrades per a l'espectacle s'arreplegaran en la plaça de bous.

Viatge a l'edat mitjana

L'alcaldessa de la ciutat, Amparo Marco, ha destacat la importància d'oferir programació per a majors i menuts en la celebració del 767 aniversari de Castelló, hi ha més d'un centenar d'activitats per a tota la família on podran aprendre els costums i les tradicions medievals.

Els dies 7, 8 i 9 de setembre d'11 a 14 hores i de 17 a 22 hores el lateral del parc de Ribalta es transformarà en un xicotet poblat d'època amb diverses activitats per a xiquets: jocs antics, tallers de treballs manuals, concursos grupals, pintacares, explica contes i fins i tot podran participar en el nomenament de dames i cavallers de la cort. A més, també podran muntar en cadires voladores, un tronc medieval, un carrusel a pedals i una nòria de fusta. L'emplaçament disposarà de llocs de menjar i beguda i exposicions d'elements de tortura, antics oficis, armeria medieval, espart i agricultura. Els personatges del poblat demostraran als visitants la manera de treballar de l'orfebre, l'ebenista, el ferrer o el picapedrer.

L'animació també formarà part de les tres jornades, aquells que s'hi acosten compartiran escenari amb nobles, un grup itinerant de xanquers, joglars i trobadors, així com soldats a cavall que ensenyaran les tècniques de combat i realitzaran espectacles amb foc.

També et pot interessar

stats