Juan José Millás arriba a València per a reunir-se amb lectors en el Dia del Llibre

L'autor ha assegurat arribar amb moltes ganes per a mostrar la seua última novel·la, Solo humo

Juan José Millas arriba a València per a presentar el seu últim llibre / À Punt NTC

Juan José Millás ha arribat a València aquest dijous i ja compta les hores per a trobar-se amb els seus lectors i lectores en la Fira del Llibre de València. Ha vingut, segons ha dit, "amb moltes ganes", perquè torna a la ciutat "de la que tal vegada mai hauria d'haver eixit" ha confessat. Aquesta vesprada ja té previst signar alguns exemplars del seu últim llibre, Solo humo.

Amb una mort comença aquesta història, en la qual el jove protagonista comença a buscar el pare absent a través dels llibres que li ha deixat en herència. Un personatge amb el qual l’autor guarda algunes similituds. "Jo, com molts altres de la meua edat, vaig tindre un pare absent" ha explicat. Encara que en el cas de l'autor, ell sí que va heretar la seua afició per la fantasia, valors com la imaginació, ja que son pare va ser inventor, una fantasia que ara plasma a les seues lletres i l'han dut a crear un nou gènere: "l'articonte".

"S'anomenen així els textos periodístics que comencen com un article i finalitzen com un conte" ha explicat el narrador i periodista. "Jo normalment dic que vivim en un deliri consensuat" ha dit.

Als 77 anys, Millás llig i escriu cada dia. Creu en el poder transformador de la literatura i, amb la mateixa il·lusió d’un xiquet, ja prepara la seua pròxima aventura.

També et pot interessar

stats