Juan Echanove presenta la seua nova comèdia 'Ser o no ser' al Teatre Olympia de València

L’actor recupera una pel·lícula original de Lubitsch per a demostrar la força i resistència del teatre per desarmar la mentida i l’horror

Imatge promocional de 'Ser o no ser', dirigida i protagonitzada per Juan Echanove
Imatge promocional de 'Ser o no ser', dirigida i protagonitzada per Juan Echanove / Teatre Olympia

Juan Echanove presenta aquest dimecres la seua nova obra de teatre a València. Ser o no ser és una comèdia que l’actor madrileny dirigeix i protagonitza i que estarà en cartell al Teatre Olympia del Cap i Casal fins al diumenge 29 de gener. 

L’obra és una de les grans comèdies del segle XX. Originalment, va ser una pel·lícula dirigida pel prestigiós Ernst Lubitsch i estrenada el 1942, en plena Segona Guerra Mundial i apogeu del nazisme, cosa que subratlla el valor moral i de comèdia del seu argument i intencions: demostrar la força i resistència del teatre per a desarmar la mentida i l’horror —en aquest cas del feixisme nazi— i fer-ho a través del poder dissolvent de la millor comèdia. 

El programa de la ràdio d'À Punt Pròxima parada l'ha entrevistat aquest dimarts per a parlar sobre l'experiència de dirigir i protagonitzar aquest clàssic de la comèdia. Pots escoltar el pòdcast ací.

L’acció transcorre a Varsòvia, l'agost de 1939. La companyia teatral del matrimoni Tura s'instal·la en un teatre per a assajar una obra que satiritza la cada vegada més evident amenaça mundial que suposen Hitler i el nazisme. Però els problemes se'ls multiplicaran i els acabaran obligant a fer-se passar per nazis per a fugir de Polònia a Anglaterra. Amb Shakespeare com a única arma, l’obra desmunta la maquinària nazi mitjançant el teatre i la comèdia. 

Echanove estarà acompanyat en l’escenari per Lucía Quintana, Ángel Burgos, Gabriel Garbisu, David Pinilla, Eugenio Villota i Nicolás Illoro, que l’ajudaran a posar en escena aquest clàssic de la comèdia que, malgrat haver-se estrenat fa setanta anys, no ha perdut frescor.

També et pot interessar

stats