Els joves nascuts el 2006 poden sol·licitar ja el Bo Cultural Jove 2024

Es tracta d'una ajuda de 400 euros que els beneficiaris podran destinar a l'adquisició i gaudi de productes, serveis i activitats culturals

Bo Cultural Jove
Bo Cultural Jove / Ministeri de Cultura

Els joves nascuts el 2006 poden sol·licitar el Bo Cultural Jove a partir d'este dilluns. Es tracta d'una ajuda de 400 euros que els beneficiaris podran destinar a l'adquisició i gaudi de productes, serveis i activitats culturals.

Per a sol·licitar-ho, els joves que hagen complit o complisquen 18 anys el 2024 han de registrar-se i fer el procediment de sol·licitud en el web www.bonoculturajoven.gob.es fins al pròxim 16 de setembre.

Serà imprescindible que, prèviament, obtinguen una d'estes tres formes d'identificació digital: clave amb registre bàsic, clave amb registre avançat (de manera presencial i per a aquells que no hagen complit encara els 18 anys) o bé el certificat digital.

Els joves interessats a sol·licitar el Bo Cultural Jove poden realitzar el tràmit personalment o a través de la representació d'un adult. Per a això cal adjuntar el formulari de representació descarregable en la pàgina web, correctament signat pel beneficiari. En estos casos, el llibre de família no és un document acreditatiu de la representació.

A esta ajuda tenen dret els joves que complisquen 18 anys el 2024 que siguen de nacionalitat espanyola, posseïsquen residència legal a Espanya, siguen sol·licitants d'asil, desplaçats temporals o estrangers extutelats.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, es tracta de més de 525.000 potencials beneficiaris en tot el país.

A partir de la concessió de l'ajuda, els joves disposen d'un any per a utilitzar els 400 euros en productes o serveis culturals en els establiments adherits, que ja superen els 3.300 en tota Espanya.

El Bo Cultural Jove funciona amb una targeta de prepagament que el beneficiari pot tindre de manera virtual en el seu mòbil o rebre de manera física en el seu domicili.

Amb eixa targeta pot gaudir d'experiències i productes culturals, que es divideixen en tres trams per a afavorir la diversificació de la despesa, amb la següent distribució: 100 euros per a productes físics, per exemple, llibres, premsa o discos; 100 euros per a productes digitals, com a subscripcions a plataformes, premsa digital, pòdcast o videojocs en línia i 200 euros per a arts escèniques: teatre, òpera, cinema, dansa i museus.

També et pot interessar

stats