Josep Colomer, Josep Igual, Joan Duran i Carles Batlle, Premis Octubre 2019

L'editorial 3i4 ha decidit no celebrar la tradicional cerimònia de lliurament en protesta per la sentència del procés.

Josep Colomer, Josep Igual, Joan Duran i Carles Batlle, Premis Octubre 2019
Josep Colomer, Josep Igual, Joan Duran i Carles Batlle, Premis Octubre 2019

Josep Igual, Joan Duran, Josep Colomer i Carles Batlle són els guardonats de l'edició número 48 dels Premis Octubre d'assaig, poesia, narrativa i teatre, que s'han fet públics aquest dissabte.

El premi Andròmina de Narrativa se l'ha emportat Josep Colomer i l'obra Les espines del peix. El jurat ha destacat "la seua singularitat i ambició literària" i ha dit que "narrativament es tracta d'un llibre-món".

El premi Joan Fuster d'Assaig s'ha concedit a l'Eternitat enamorada de Josep Igual, una obra escollida entre els 17 treballs originals presentats. El jurat ha valorat que "és una obra hereva de la tradició assagística catalana, amb Fuster com a figura destacada, amb una clara voluntat d'estil i una prosa poètica".

El Vicent Andrés Estellés de Poesia ha sigut per a Nua cendra de Joan Duran, obra de la qual han destacat la "precisió formal, la intel·ligència expressiva, la intensitat sempre controlada i la capacitat per a fer conviure la carnalitat de l'ésser humà amb la seua dimensió simbòlia i lingüística". 

El premi Pere Capellà de Teatre ha reconegut Nòmades de Carles Batlle per "la confluència de llenguatges escènics i l'estructura formal, que conjuga elements dramàtics i narratius.

Enguany, l'editorial 3i4, impulsora dels guardons, ha decidit no celebrar la tradicional cerimònia de lliurament, en protesta per la sentència del procés. 

També et pot interessar

stats