Josep-Anton Fernández i Pepa Aguar, guardonats amb els Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020

El Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària ha sigut per al poeta Gaspar Jaén i Urban.

Pepa Aguar i Josep-Anton Fernández, Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020
Pepa Aguar i Josep-Anton Fernández, Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020 / Àlex Oltra

Aquest divendres la capital de la Safor ha acollit una cerimònia de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2020 atípica que s'ha hagut de celebrar a porta tancada i sense públic per a complir les mesures de seguretat.

El Premi Ausiàs March de Poesia ha sigut per a Josep-Anton Fernàndez pel seu primer poemari, L'animal que parla. Fernández (Barcelona, 1963) és escriptor, crític i professor de literatura catalana i estudis culturals a la Universitat Oberta de Catalunya i ha guanyat aquest guardó competint amb les altres 37 obres originals que s'han presentat en aquesta categoria. El premi consisteix en 8.000 euros i la publicació de l'obra en Edicions 62.

D'altra banda, el Premi Joanot Martorell de Narrativa se l'ha endut Pepa Aguar per la seua novel·la El que em queda de tu. Aguar (València 1964) és doctorada en ciències polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i professora d'Habilitats Comunicatives i coordinadora d'un màster en aquesta mateixa universitat. També la seua novel·la la publicarà Edicions 62 i, a més, rebrà 20.000 euros.

Finalment, el Premi Joan Roís de Corella a la trajectòria literària ha sigut per al poeta Gaspar Jaén i Urban (Elx, 1952) per "haver fet de la seua obra l'expressió d'un testimoni íntim i decidit en favor de les paraules i del país".

Durant el lliurament dels guardons, l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha reivindicat la literatura en temps de pandèmia tot afirmant que "ara és més important que mai escriure, llegir, parlar, raonar i pensar" i que resulta "gratificant" veure que les lletres no deixen perdre els somnis i la imaginació "durant aquesta dura etapa que està marcant les nostres vides".

També et pot interessar

stats