José Miguel García Cortés: “A l’IVAM li faltava tindre identitat i ho hem aconseguit”

El director del museu espera que l’ampliació del centre estiga acabada abans de falles i anuncia que hi haurà delegacions a les comarques castellonenques.

José Miguel García Cortés en 'À Punt Notícies matí'
José Miguel García Cortés en 'À Punt Notícies matí'

Saber qui eres, en quin moment et trobes i cap a on vas. Són qüestions que s’havien de respondre i a les qual ha donat resposta en els seus més de quatre anys de mandat. És el que pensa el director de l’Institut Valencià d’Art Modern, José Miguel García Cortes, que en declaracions a À Punt Notícies matí, ha assegurat que “a l’IVAM li faltava tindre identitat” i  “s’ha aconseguit”.

Cortés ha posat en valor el treball realitzat en tot aquest temps, amb un augment significatiu del públic que ha visitat el museu, que en l’últim any ha crescut un 26 per cent, reivindicant el projecte d’ampliació del centre cap a l’exterior, amb un jardí que “porte l’art al carrer” i que espera que estiga acabat abans de Falles. Una idea, la d’acostar l’art a la ciutadania, que segons ha comentat es troba “en el centre” de les seues polítiques.

“Un museu no pot ser un espai tancat; ha d’oferir nivells diferents d’acostar-se a l’art”, ha assegurat, afegint que entre els seus principals objetius estan que “la gent que entre, isca com a millor persona que abans i tinga ganes de tornar”. Per a aconseguir-ho, el director de l’VAM assenyala que cal “trobar aspectes que resulten interessants, amb què les persones es puguen identificar, que amplie la seua visió de la realitat”.

Un museu arrelat al territori que no perd de vista el món

José Miguel García Cortés ha reivindicat les arrels valencianes de l’IVAM, assenyalant que “ha de ser un museu cada vegada més assentat a València”, però sense perdre de vista la connexió amb el món. Ha reconegut el valor de les xarxes socials en aquesta tasca; “l’IVAM està obert les 24 hores amb les noves tecnologies”, ha assegurat, anunciant també que el centre obrirà delegacions en les comarques castellonenques en un futur. “La decisió correspon a la Generalitat, però ho tenim en ment; l’IVAM és un museu de tots els valencians”, ha indicat.

Sobre com s’imagina el centre en els pròxims anys, García Cortés ha assegurat que el seu somni és “assentar les bases perquè siga un dels grans museus del segle XXI”. En eixe camí diu que treballa cada dia. “Calen institucions que facen sentir veus diferents i altres maneres de contar. L’IVAM està en condicions de fer-ho”.

També et pot interessar

stats