Jornada de portes obertes a les Corts

Amb motiu del Nou d’Octubre es podrà visitar el Palau dels Borja.

L'hemicicle durant les portes obertes de l'any passat
L'hemicicle durant les portes obertes de l'any passat

Les Corts obrin les portes aquest cap de setmana, dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre. L’horari en què es podrà visitar el palau serà de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores. També es podrà visitar l’exposició sobre el 600 aniversari de la creació de l’Arxiu del Regne de València i del Mestre Racional, l'actual Sindicatura de Comptes, institució que està instal·lada a la planta noble del Palau dels Borja.

Amb motiu de les obres per a fer la tribuna d’oradors totalment accessible, durant aquestes jornades no es podrà visitar l’hemicicle. No obstant això, a més de l’exposició, es podrà visitar la sala dels Pinazo, on es reuneix la Junta de Síndics i que està decorada amb unes impressionants pintures d’Ignasi Pinazo, de l’any 1900. També, al vestíbul, es pot contemplar el quadre de la Batalla d’Almansa o el dels Agermanats.

L’exposició sobre el 600 aniversari de la creació de l’Arxiu del Regne de València i del Mestre Racional és una mostra que conté mapes, plànols, manuscrits, llibrets i tota classe de documents antics d’una institució foral com l’Arxiu que mai ha deixat d’existir. L'exposició també es completa amb un recorregut sobre l’actual institució de la Sindicatura de Comptes, l’hereva estatutària del Mestre Racional.

També et pot interessar

stats