Jordi Sebastià s’endinsa en les clavegueres de la política en ‘Un afer europeu’

El protagonista d’aquesta novel·la negra descobreix l’aprovació d’un tractat comercial que perjudica la taronja valenciana

L'exeurodiputat Jordi Sebastià, en una entrevista en À Punt / À Punt NTC

L'exeurodiputat Jordi Sebastià ha aprofitat l'experiència a Brussel·les per a contar Un afer europeu. Aquesta història de novel·la negra, guanyadora del Premi Joanot Martorell, s’endinsa en les clavegueres de la política europea de més alt nivell.

“La gent ha de saber que hi ha unes pressions d’uns lobbies perquè prengues certes decisions”, assegura l’escriptor. Aquesta novel·la es publica quan la Unió Europea es veu esguitada pel pitjor escàndol de corrupció. Tal com detalla Sebastià, el govern de Qatar ha aconseguit subornar uns eurodiputats, i per això la realitat moltes vegades aconsegueix superar la ficció. 

En aquesta història, basada en fets reals, el protagonista descobreix a Brussel·les l’aprovació d’un tractat comercial que perjudica la taronja valenciana. “El personatge decideix veure què hi ha darrere del tractat i es troba en la cara fosca de la política europea”, apunta Sebastià. 

La novel·la negra reflexiona sobre la pressió dels lobbies en el treball periodístic i sacseja de ple l'Eurocambra.

També et pot interessar

stats