Jordi Cuixart és el nou president de la Federació Llull

Cuixart, president Òmnium Cultural, es troba en presó des d'octubre de l'any passat per la seua implicació en el referèndum de l’1-O.

Jordi Cuixart és el nou president de la Federació Llull
Jordi Cuixart és el nou president de la Federació Llull

Acció Cultural del País Valencià, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural han nomenat aquest divendres Jordi Cuixart com a president de la Federació Llull. Cuixart, empresonat des d'octubre de l'any passat per la seua implicació en el referèndum de l’1 d’Octubre, pren el relleu de Joan Francesc Mira. 

Amb aquesta elecció, segons han indicat les tres entitats en un comunicat, "volen denunciar l’empresonament del president d’una entitat cultural; un cas únic dins la Unió Europea". 

Joan Francesc Mira i Anna Oliver (president i tresorera d'ACPV, respectivament), Josep de Luis (president de l'OCB) i Marcel Mauri (vicepresident d'Òmnium) han ratificat el nomenament a les portes de la presó de Lledoners, des d’on també han exigit "la llibertat dels presos polítics i exiliats i la fi de la repressió política contra drets i llibertats fonamentals". Cuixart, per la seua banda ha refermat la voluntat, tant d’Òmnium com de la resta d’entitats, de "seguir treballant per la llengua i la cultura catalanes". A més, han acordat les principals línies d’actuació de la federació per al curs 2018- 2019, entre les quals hi ha la defensa dels drets i les llibertats democràtiques i la garantia de la reciprocitat de les emissions d'À Punt, IB3 i TV3. També treballaran per estendre iniciatives com ara els sopars Estellés o els premis literaris escolars Sambori i Pissiganya, en què participen més de 130.000 escolars.

També et pot interessar

stats